Αποψεις

"Wow": "Μπαξίσι" εμβολιασμού 150 ευρώ για νέους 18-25

Αυτός είναι ο.. "σχεδιασμός" της Κυβέρνησης για να προσεγγίσει "ειδικές ομάδες" του πληθυσμού, ως προς τον εμβολιασμό τους: Το επίδομα- χαρτζιλίκι!

Κι αν για τους νέους 18-25, τα 150 ευρώ προορίζονται για να "κάνουν ταξίδια και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις"- εδώ, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε..-, πόσα, άραγε, θα δοθούν στους Ρομά για να "πειστούν" να εμβολιαστούν..; 200 ή 300 ευρώ το "κεφάλι"..;

Γιατί, δηλαδή..; Δεν "χρωστάει" και σε άλλους η Κυβέρνηση, επειδή "έχασαν τη διασκέδασή τους"...; 

Προφανώς, το πρόβλημα εδώ δεν είναι ούτε οι νέοι, ούτε οι Ρομά...Αλλού, έγκειται το βασικό πρόβλημα.. Στον "ίλιγγο" που φαίνεται πως έχει καταλάβει την Κυβέρνηση, η οποία αφού πρώτα "διέρρευσε" πως σχεδιάζει την παροχή άλλου είδους "προνομίων" στους εμβολιασμένους, έκανε- μια ακόμη- "στροφή 360 μοιρών", όταν συνειδητοποίησε πως το να διαχωρίσεις τους χώρους ψυχαγωγίας σε covid-free και non covid-free είναι πράγμα ανεφάρμοστο και, αυθωρεί, μη πρακτικό. Γενικώς, βέβαια, είναι συνήθης πρακτική των Ελληνικών Κυβερνήσεων να δίνουν "χαρτζιλίκια" με διάφορες αφορμές.

Συνεπώς, υιοθετήθηκε κι εδώ η "κλασσική" λύση της Ελληνικής Πολιτείας: Επίδομα εμβολιασμού, για τους νέους καταρχάς και βλέπουμε.. Γι' άλλη μια φορά, το "μήνυμα" που εκπέμπεται προς όλες τις κατευθύνσεις είναι απλό: "Μπαξίσι"

Τώρα, δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως το "μπαξίσι" έχει σχέση με την κακή δημοσκοπική εικόνα της Κυβέρνησης ανάμεσα στους νέους, ούτε με τα "σενάρια" περί πρόωρων εκλογών. Δεν θεωρούμε την Ελληνική Κυβέρνηση τόσο αφελή και ανόητη..

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα: Αν πρέπει κάθε "ειδική" ομάδα στην Ελλάδα να "χαρτζηλικώνεται" - εκτάκτως ή μονίμως- προκειμένου να κάνει κάτι που, ουσιαστικά, βοηθάει το σύνολο, ποιο είναι τότε το πρόβλημα με τη σωρεία των επιδομάτων που, ακόμα και τώρα, κάνει "θραύση" στο Δημόσιο τομέα..; Καλώς τα παίρνουν οι άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή σηκώνονται από τις 7 το πρωί, όσοι το κάνουν δηλαδή..

Το 2021 θα έπρεπε να έχει βρει άλλους τρόπους μια ευνομούμενη πολιτεία για να παρέχει κίνητρα στους πολίτες.. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν η ίδια αυτή πολιτεία έχει ξοδέψει εκατομμύρια, ήδη, για τις καμπάνιες ενημέρωσης που, υποτίθεται, πως εφαρμόζει..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.