Αποψεις

Ν.Δελφάκης για υπόθεση Λύτρα και παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

Άρθρο του Νίκου Δελφάκη.

Δεν μας τα λένε καλά η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Διέταξαν, λέει, πειθαρχική έρευνα, για ενδεχόμενες (sic) πειθαρχικές ευθύνες ανακριτή και εισαγγελέως που αποφάσισαν την μη προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου Λύτρα και μάλιστα εξέδωσαν και δελτίο τύπου!!!! Πρωτοφανέρωτα πράγματα. Ακόμα και εσφαλμένη να είναι η διάταξη περί μη προσωπικής κράτησης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα, αφού: "Ο δικαστής είναι ανεξάρτητος σε σχέση με τα διάδικα μέρη και πρέπει να μένει ανεπηρέαστος από την επίδραση της δημοσιότητας, είτε θετικής είτε αρνητικής. Απονέμει το δίκαιο με βάση τον νόμο και τη συνείδησή του χωρίς να επηρεάζεται από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα ή παρέμβαση ούτε της δικαστικής ιεραρχίας". 

Τι δαμόκλειος σπάθη είν' αυτή πάνω από τα κεφάλια των δικαστών; Απαράδεκτον!!! Αλλιώς θα δεχτούμε ότι οι δικαστές πρέπει να σκέπτονται την εικαζόμενη βούληση της ηγεσίας του ΑΠ και να εκδίδουν ανάλογες αποφάσεις και διατάξεις!!! Ειδάλλως θα βρουν τον μπελά τους!!! Σιγά ωρέ! Εκτίθεσθε. 

Ας αναλάβουν, τότε, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του ΑΠ να εκδίδουν αυτοί τις διατάξεις περί προσωπικής κράτησης ή μή, σε όλη την Ελλάδα. Τις προηγούμενες ημέρες σε όλη τη χώρα μπορεί να εκδόθηκαν 20-30 σχετικές διατάξεις. Τις είδαν όλες η πρόεδρος και η εισαγγελέας του ΑΠ;; Μπα!! Πώς και γιατί παρεμβαίνουν με αυτό τον ωμό τρόπο μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση; Επειδή έλαβε δημοσιότητα; 

Δεν το πάτε καλά, μην το ξανακάνετε παρακαλώ. 

{Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν εκδίδουν οι δικαστές και εσφαλμένες αποφάσεις ή διατάξεις. Μετά 40 χρόνια δικηγορίας γνωρίζω πολύ καλά το χώρο. Ομως αυτές αντιμετωπίζονται με τα ένδικα μέσα που προβλέπονται και όχι με πειθαρχικές διώξεις. Οι οποίες κι αυτές πρέπει να ενεργοποιούνται όπου υπάρχουν στοιχεία συναλλαγών και διαπλοκής και όχι για την δικαιοδοτική κρίση και μόνο γι αυτήν του δικαστή}.

ΝΙΚΟΣ Θ. ΔΕΛΦΑΚΗΣ 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.