Πολιτικη

ΚΚΕ Αρκαδία: "Ένα κράτος εχθρικό απέναντι στο λαϊκό κίνημα"

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ από κοινού ψήφισαν την τροπολογία Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το αντιλαϊκό περιεχόμενο του νόμου Βερναδάκη (ν. 4369/2016).

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου:

 

Με βάση την τροπολογία, καλούνται προϊστάμενοι και διευθυντές να αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με κριτήριο τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, κ.ά), τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων “εντός κι εκτός υπηρεσίας”, την πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, τη σύνδεση της “αξιολόγησης” με την περικοπή του μισθού και τις  απολύσεις (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).

 

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, από κοινού δυναμώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, οικοδομούν ένα δημόσιο τομέα, ένα κράτος, πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και το λαϊκό κίνημα.

 

Στο νομό Αρκαδίας είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κος Μαρκόπουλος Κώστας (στέλεχος της ΝΔ), που θεωρητικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, δεν έχει συγκαλέσει ποτέ διοικητικό συμβούλιο για το θέμα της "αξιολόγησης", στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Σήμερα μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και προσπάθησε να εμποδίσει το στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένο μέλος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στο σχολείο που είναι υποδιευθυντής ο εν λόγω κύριος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και να υπάρχει σιγή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους.

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη, τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη ΝΔ και τους δορυφόρους τους. Σε κοινό αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.