Πολιτικη

"Σύγκρουση" στη Βουλή για τις έμφυλες ταυτότητες

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, σχολιάσε τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την "αναγνώριση της ταυτότητας φύλου",  ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής (26/9).

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου διατυπώθηκαν καινοφανείς ισχυρισμοί, τόσο από συνταγματικής-κοινοβουλευτικής πλευράς όσο και από πολιτικής.

 

Ελέχθη, ότι, για την ψήφιση νομοσχεδίων απαιτείται κυβερνητική πλειοψηφία. Αν είναι δυνατόν !!! Βάσει του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής απαιτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Ζητήθηκε από τους εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, προ πάσης συζήτησης, αν οι ΑΝΕΛ θα δώσουν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο !!! Δηλαδή, ο υπουργός να προκαταλάβει τη θέση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι, βάσει του κανονισμού της Βουλής, θα ετοποθετούντο μετά !!! Και αυτό χαρακτηρίζεται κοινοβουλευτική συνέπεια και τάξη !!!  

 

Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης, όπως ισχυρίστηκαν ομιλητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η δεδηλωμένη επιβεβαιώνεται ή αίρεται με τη συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ή της ψήφου δυσπιστίας. Και όχι με τις ψηφοφορίες επί επί μέρους ζητημάτων και νομοσχεδίων. 

 

Η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εξαρτά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το αν θα δώσουν θετική ψήφο οι ΑΝΕΛ είναι ανεύθυνη και αντικοινοβουλευτική, και διότι ενώ συμφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το καταψηφίζουν !!!

 

Μετά τη διατύπωση της θέσης των ΑΝΕΛ, ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, η ΝΔ καλείται να το ψηφίσει. Και πάντως αυτή «να μαζέψει» την κοινοβουλευτική ομάδα της, αφού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, άλλα είπε ο εισηγητής της και άλλα ο μοναδικός βουλευτής της που έλαβε το λόγο.   

 

    

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.