Πολιτικη

"Tο οικονομικό τοπίο βελτιώνεται"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού για την έκθεση Expo Πελοποννήσου.

                                                

"Οι θετικοί οικονομικοί δείκτες να μετασχηματισθούν σε βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και του πλαισίου δράσης των επιχειρήσεων. H συνένωση και συλλογική δράση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της Πελοποννήσου αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξή της.

 

Η έκθεση Expo αναδεικνύει την ανάγκη μετάβασης, από το σημερινό διχασμό, στην ταύτιση της διοικητικής και της γεωγραφικής Πελοποννήσου                                                                                

Η έκθεση Expo δεν είναι πεδίο και βήμα για μικροκομματικές, άγονες και μικρόψυχες, αντιπαραθέσεις

 

Η χώρα έχει ανάγκη στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλεται για κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση

 

1) Η  έκθεση Expo που συνδιοργανώνεται από τα 7 Επιμελητήρια της γεωγραφικής Πελοποννήσου :  Aποτυπώνει τις παραγωγικές δραστηριότητες και την πρόοδο της οικονομίας και προβάλλει τη δημιουργία και τα έργα παραγωγικών προσπαθειών ολόκληρης της Πελοποννήσου, υπογραμμίζει τη σημασία και την ανάγκη συνένωσης και συλλογικής δράσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της Πελοποννήσου για την ανάπτυξή της,  αναδεικνύει δε την ανάγκη μετάβασης, από το σημερινό διχασμό, στην ταύτιση της διοικητικής και της γεωγραφικής Πελοποννήσου.

 

2) Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει οδηγήσει στην άρση της αβεβαιότητας και στην  ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

 

Για πρώτη φορά, μετά την υπαγωγή της χώρας στις "μνημονιακές" πολιτικές, το οικονομικό τοπίο βελτιώνεται με σταθερούς ρυθμούς. Η έξοδος από το καθεστώς επιτήρησης είναι ορατή.  

 

Οι θετικοί οικονομικοί δείκτες είναι καιρός να μετασχηματισθούν σε βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και του πλαισίου δράσης των επιχειρήσεων.

 

Η χώρα αποκτά αργά αλλά σταθερά χαρακτηριστικά κανονικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει  επαναφορά των πραγμάτων στην πλασματική ανάπτυξη του παρελθόντος, η οποία στηριζόμενη σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς οδηγούσε σε  κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες αλλά και  στην απαξίωση του δημόσιου βίου.

 

3) Εκθέσεις όπως η Expo δεν προσφέρονται και δεν είναι πεδίο και βήμα για μικροκομματικές, άγονες και μικρόψυχες, αντιπαραθέσεις. 

 

Η χώρα έχει ανάγκη στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλεται για κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση. 

 

Η έκθεση Expo σηματοδοτεί αυτή  την ανάγκη και τροφοδοτεί αυτή την προοπτική. "

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.