Πολιτικη

Φύλλα πορείας μοίρασε το ΚΚΕ στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης

"Φύλλα πορείας" με τις θέσεις του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των φαντάρων μοιράστηκαν χτες, μέρα ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων, έξω από Κέντρα Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που οι στρατευμένοι αποχωρούσαν ως αδειούχοι με τις οικογένειές τους.

 

 Κλιμάκια του Κόμματος και της ΚΝΕ βρέθηκαν μεταξύ άλλων και στην Αρκαδία, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) της Αεροπορίας στην Τρίπολη. Μιλώντας με τους στρατευμένους αλλά και τις οικογένειές τους, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ διακίνησαν την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τις ευθύνες της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Οι νεοσύλλεκτοι τόνιζαν την ανάγκη να μην επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα για τη θητεία, ξεχωρίζοντας ως κοροϊδία τα 8,62 ευρώ που παίρνουν κάθε μήνα. Αναφέρονταν επίσης στην υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει όλα τα αναγκαία είδη ρουχισμού, όπως και όσα είναι απαραίτητα στους στρατιώτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, τα έξοδα μετακίνησής τους κ.λπ. Ως μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για εκείνους που εργάζονταν πριν καταταγούν, είναι η μεγάλη πιθανότητα να είναι άνεργοι όταν απολυθούν.

Για τα παραπάνω η Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή ζητά, ανάμεσα στα άλλα, η υπηρεσία να εξασφαλίζει υποχρεωτικά κι επαρκώς για τους φαντάρους όλα τα απαραίτητα είδη ένδυσης, υπόδησης κ.ά. για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Το κράτος να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης των οπλιτών από και προς το στρατόπεδο. Να εξασφαλίζεται επαρκής, σε ποσότητα και ποιότητα, σίτιση και να στελεχωθούν με ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό κι επαρκή εξοπλισμό τα ιατρεία των μονάδων. Επίσης, οι οπλίτες που διέκοψαν σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασής τους, για να υπηρετήσουν τη θητεία τους - εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν - να επαναπροσλαμβάνονται υποχρεωτικά από τον ίδιο εργοδότη αμέσως μετά την απόλυσή τους από τις ΕΔ. Οι οπλίτες δε που είναι άνεργοι μετά την απόλυσή τους, να δικαιούνται επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Επίσης, να είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα για τους στρατευμένους να διατυπώνουν τη γνώμη τους ενάντια στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και σε αποστολές εκτός συνόρων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.