Πολιτικη

"Στην υψηλή ανεργία στηρίζεται η εργασιακή ζούγκλα"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού την Παρασκευή 13/10, επισκέφθηκε τα γραφεία  του ΣΕΠΕ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι, εδώ και πολλά χρόνια, βιώνουν την εργασιακή "ζούγκλα". 

 

Αφού επεσήμανε, ότι η υψηλή ανεργία αποτελεί το κυρίως υπόστρωμα επί του οποίου στηρίζεται η εργασιακή "ζούγκλα", υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, νομοθετικά και διοικητικά, την άμβλυνση και εν τέλει την εξάλειψη των συνεπειών αυτής της κατάστασης και την προστασία των εργαζομένων. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και τον έλεγχο της παραβατικότητας στις εργασιακές σχέσεις.   

 

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν, ότι στο ΣΕΠΕ οι επιθεωρητές έχουν εκ των πραγμάτων επιφορτισθεί και με διοικητικά  και με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης, γεγονός που αφαιρεί χώρο και χρόνο από το έργο τους, που είναι οι έλεγχοι. 

 

Η χρήση της πληροφορικής και η ηλεκτρονική στήριξη και διασύνδεση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα, ως προς την  αποθήκευση και άντληση στοιχείων, αλλά χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση, ώστε οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι και αποτελεσματικοί.  

 

Τέλος, έθεσαν ζήτημα επιμόρφωσής τους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στα καθήκοντά τους.

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αφού αναγνώρισε την κρισιμότητα και το επείγον αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρέπεμψε στην κινητικότητα που θα επιτρέψει ορθολογικές μετακινήσεις στο Δημόσιο και στη συνέχεια σε προσλήψεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διασύνδεση και η πλήρης στήριξη του συστήματος αλλά και η επιμόρφωση του υπαλληλικού προσωπικού αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχή επιτέλεση του έργου του ΣΕΠΕ.

 

ΔΤ

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.