Πολιτικη

Παυλής: Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου.

 

Ο εισηγητής του θέματος και Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, επεσήμανε πως η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής του Σεχίου. 

 

Προσέθεσε πως έγινε μια έρευνα για το πως δίδονται οι άδειες τοποθέτησεις αντίστοιχων κεραιών, τι έλεγχος γίνεται και ποιοι όροι τηρούνται.

 

Μάλιστα, είπε πως κεραίες υπάρχουν σε 25 με 27 σημεία της πόλης.

 

Ο ίδιος ο κ. Παυλής είπε πως, απ' ότι κατάλαβε, δεν γίνεται κανένας έλεγχος..Αλλά, παράλληλα, προσέθεσε πως πρέπει να γίνουν μετρήσεις, για να υπάρξει αξιόπιστη διαχείριση του προβλήματος.

 

Eκπρόσωπος της επιτροπής των κατοίκων της περιοχής Σεχίου, ο κ. Κούλης, πήρε το λόγο για να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους και, μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει σοβαρό θέμα με την υγεία των κατοίκων  και πως η οικονομική αποζημίωση που λαμβάνει η κάτοχος της οικίας όπου έχει τοποθετηθεί η επίμαχη κεραία είναι μεγάλη, παρά το ότι δεν ήταν σε θέση να την προσδιορίσει επακριβώς αλλά, όπως είπε, ακούγονται "φήμες"...

 

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βρέντας, είπε πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών και, εννοείται, πως ο Δήμος είναι αρωγός σε οποιαδήποτε δράση που έχει ως σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ο κ. Τζιούμης είπε πως υπάρχει εκμετάλλευση της ανάγκης των καταναλωτών για σωστή επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων, εκ μέρους των εταιρειών. "Αυτό, αναγκαστικά, θέτει σε "δεύτερη μοίρα" τη δημόσια υγεία", είπε ο κ. Τζιούμης και ζήτησε πιο δυναμική αντίδραση εκ μέρους του Δήμου.

 

Ο κ. Τσιαμούλος είπε, αναφερόμενος στην ιδιοκτήτρια που επέτρεψε την τοποθέτηση κεραίας στην οικία της: "Δυστυχώς, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, έτσι έχει εξελιχθεί η κοινωνία μας. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου."

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.