Πολιτικη

Καταγγελία στην ενέργεια Πελοποννήσου

Ανακοίνωση απερχόμενης διοίκησης του σωματείου εργαζόμενων στην ενέργεια Πελοποννήσου.

 

"Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στα δύσκολα που έρχονται για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε εργαζόμενο υπάρχει αποκούμπι, υπάρχει προοπτική. Βρίσκεται στην ταξική ενότητα και τον αγώνα. 

Για να τους δυσκολέψουμε, να τους παρεμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε στα μέτρα που έχουν σχεδιάσει ΕΕ, κεφάλαιο και κυβερνήσεις τους. Στις επιδιώξεις τους για πούλημα των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, για δουλειά με δίμηνα και οκτάμηνα, με μισθούς πείνας. Θέλουν να μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου, τα ορυχεία σε χώρο ταφής των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων της νότιας Ελλάδας και όχι μόνο.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να κάνουμε το κλαδικό συνδικάτο Ενέργειας γερό και μαζικό.

Συνδικάτο που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους – εργαζόμενες στην ενέργεια, άσχετα σε ποιόν εργοδότη δουλεύουν (ΔΕΗ, εργολάβους, τα μονοπώλια που έρχονται). Συνδικάτο που μπορούν να γραφτούν όλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και σε εργολάβους, εργάτες και επιστήμονες άσχετα ποια ειδικότητα και σχέση εργασίας έχουν.

Ένα τέτοιο συνδικάτο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, ένα τέτοιο συνδικάτο φοβάται η εργοδοσία. Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις που εργολάβοι μετά την παρέμβαση του συνδικάτου αναγκάστηκαν να πληρώσουν δεδουλευμένα, να πάρουν πίσω απολύσεις.

Η ΔΕΗ Α.Ε. αναγκάστηκε να δώσει την επιπλέον κανονική άδεια 4 ημερών που δικαιούνται οι συμβασιούχοι και δεν έπαιρναν. Απαιτούμε να δώσουν και τα αναδρομικά.

Αυτή την ταξική ενότητα και δράση φοβάται η εργοδοσία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος.

Γι’ αυτό η Διοίκηση της ΔΕΗ, με κεντρική παρέμβαση, προσπάθησε να ακυρώσει την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του συνδικάτου ενέργειας στην καντίνα του ΑΗΣ στις 3 Νοέμβρη. Θλιβερή η εικόνα μιας ομάδας 3 - 4 εργαζομένων που μετά από πίεση των προϊσταμένων τους, στράφηκαν εναντίον των συναδέλφων που έπαιρναν μέρος στην κορυφαία διαδικασία του σωματείου μας, τη γενική συνέλευση, και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Η προσπάθεια όμως αυτή της διοίκησης έπεσε στο κενό.

Γι’ αυτό παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, αρνούνται να γράψουν το συνδικάτο, παρόλο που έχει κάθε δικαίωμα αφού έχουμε πάει όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Φοβούνται για τις καρέκλες τους.

Ας αφήσουμε τους εργατοπατέρες να κρατάνε τις σφραγίδες τους με τα δεκαπέντε σωματεία που είναι στο χώρο. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη βολεύονται. Παίρνουν τη μετάθεση για την 5η μονάδα του φυσικού αερίου τώρα που υπάρχει κίνδυνος με τις λιγνιτικές μονάδες. Παίρνουν τις μετατάξεις τους, τις πλαστές υπερωρίες, εξαιρέσιμα και εκτός έδρας. Όπως στις τράπεζες, ας μην πηγαίνουν στη δουλειά, με τη συλλογική σύμβαση τους δίνουν το βαθμό και το μισθό του Διευθυντή.

Να συσπειρωθούμε όλοι στο κλαδικό συνδικάτο Ενέργειας και να τους αφήσουμε αγκαλιά με την εργοδοσία και τις σφραγίδες τους.

Πάρτε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Γραφτείτε μαζικά στο συνδικάτο, για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας, για το μεροκάματο, για δουλειά με δικαιώματα, για ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς.

 

Στην ενότητα η δύναμή μας

Στον αγώνα η προοπτική

 

Μεγαλόπολη 06/11/2017"

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.