Πολιτικη

Εκλογές: Το μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή των πολιτών

Γεννηματά και Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια τους να ενισχύουν την εκλογική τους δυναμική.

 

Η συμμετοχή είναι το κρίσιμο στοιχείο και αυτής της Κυριακής. Το πόσοι από τους 214 χιλιάδες ψηφοφόρους του πρώτου γύρου θα ξαναπάνε στις κάλπες θα καθορίσει και το αποτέλεσμα αλλά και την εικόνα του εγχειρήματος συνολικά. Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια τους να ενισχύουν την εκλογική τους δυναμική.

 

Το ενδιαφέρον μια μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στράφηκε στη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα αναφέρθηκε και στα δύο θέματα που, τις τελευταίες μέρες προκάλεσαν ένταση μεταξύ των επιτελείων των δύο μονομάχων. Τη ματαίωση του debate και την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή των εκλογών λόγω του πένθους για την τραγωδία στη Δυτική Αττική. Τις προηγούμενες ημέρες, γύρω από τα ζητήματα αυτά υπήρξε έντονο παρασκήνιο ενώ σκληρή μάχη δόθηκε από τους υποστηριχτές και των δύο πλευρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τόνισε ότι πρότεινε την αναβολή των εκλογών και επεσήμανε: "Δυστυχώς, αυτή η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Όπως μάλιστα με ενημέρωσε ο κ. Αλιβιζάτος δεν έγινε δεκτή από την κ. Γεννηματά ούτε η πρότασή μου να διεξαχθεί το debate το Σάββατο". Η απάντηση των συνεργατών της κυρίας Γεννηματά ήταν να δώσουν στη δημοσιότητα αλληλογραφία του Μανώλη Όθωνα με την επιτροπή από την οποία προκύπτει ότι η πλευρά Ανδρουλάκη δεν ήλθε τη διεξαγωγή debate το Σάββατο. Η αλληλογραφία, όμως, αφορούσε τη συζήτηση, πριν την απόφαση για τη ματαίωση της τηλεμαχίας. Η αντιπαράθεση δεν πήρε διαστάσεις η κυρία Γεννηματά σε δήλωση της τόνισε ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απέφυγε να απαντήσει σε προκλήσεις προσθέτοντας: "Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος".

Ποιοι στηρίζουν ποιους

Στο μέτωπο των συμμαχιών, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε τη συμπόρευση του με την κυρία Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε επαφές, "σε πολύ καλό κλίμα", όπως μεταδίδει η Χαρ. Τρικούπη, και με τους Σπ. Δαννέλλη και Σπ. Λυκούδη. Την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά έχουν "δείξει" Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ την έχουν στηρίξει με δηλώσεις τους, οι Γιάννης Τούντας, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Απόστολος Πόντας.

 

Ο Γιάννης Μανιάτης, προσέφερε στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη. Συναντήθηκε μαζί του και δήλωσε ότι η νέα γενιά πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της παράταξης. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, συντάχθηκαν, επίσης σημαντικά στελέχη του Ποταμιού. Ανάμεσα τους, οι δύο ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Επίσης μια νέα γενιά στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

 

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.