Πολιτικη

Οδυσσέας: Μεγάλη καθυστέρηση στο Ελληνικό

Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή ύστερα από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος για την επένδυση στο Ελληνικό υπενθύμισε τη σημασία της άμεσης υλοποίησης του έργου καθώς θα δημιουργηθούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας και έσοδα 8,2 δις ευρώ.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

"Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η ίδια η Κυβέρνηση με την επενδύτρια εταιρία «Lamda development» καθώς και τα νέα κωλύματα που προκύπτουν ύστερα και από την έκθεση της εταιρίας σχετικά με τους χώρους που χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικοί καθώς και το ύψος των κτιρίων.

Στην απάντησή της η Υπουργός δήλωσε ότι το ύψος των κτιρίων δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει απλώς «ευκτικό» χαρακτήρα και ότι το θέμα του ύψους δεν είναι αρμοδιότητα του Υπ. Πολιτισμού, αλλά  του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο εκδίδει και το Προεδρικό διάταγμα. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία ανατροπή των όρων της σύμβασης και ότι η επένδυση συνεχίζεται ομαλά. Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος επέμεινε ότι θα καταθέσει ερώτηση και προς το Υπ. Περιβάλλοντος, ενώ επεσήμανε ότι το Προεδρικό διάταγμα δε μπορεί να υπογραφεί το Δεκέμβριο γεγονός που σημαίνει ότι το έργο θα καθυστερήσει μαζί με ό,τι θετικό συνεπάγεται."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.