Πολιτικη

"Το πρόγραμμα της δημόσιας υγείας έχει εξελιχθεί σε εθνική πολιτική"

"Είμαστε υπερήφανοι γιατί το πρόγραμμά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη εθνική πολιτική" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κωνωποειδών έχει μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ζητήματα δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του έργου «Ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές» για την τριετία 2018-2020. 

Το καινούργιο πρόγραμμα της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις για τα ζητήματα δημόσιας υγείας και στηρίζεται κυρίως στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της περιφερειακής αρχής και των υπηρεσιών της. Παράλληλα αξιοποιούμε τους πόρους κωδικού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα.  

«Αυτή την εμπειρία και την τεχνογνωσία την έχουμε μεταδώσει σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας και στο Υπουργείο Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας έχει εγκριθεί από την Κυβέρνηση. 

Ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που συνάδουν με το επίπεδο θεσμικής ευθύνης της Περιφέρειας και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με τους Δήμους, οι οποίοι αν θελήσουν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας».  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.