Πολιτικη

"Η Γορτυνία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού"

Κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο φράγμα της ΔΕΗ του Λάδωνα, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής : 

 

"Κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, αποτελούν αφορμή να γίνεται συνάντηση στη Λίμνη του Λάδωνα όλων των Γορτυνίων, τόσο των μονίμων κατοίκων της περιοχής όσο και των, εκτός Γορτυνίας, "απανταχού" Γορτυνίων. Αυτή η συνάντηση συνιστά μία ακόμη ευκαιρία να ενισχυθούν οι μεταξύ μας σχέσεις και να υπάρξει αναστοχασμός σε σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Γορτυνία. 

 

Κάθε χρόνο, από τη Λίμνη του Λάδωνα γίνονται εξαγγελίες για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει. 

 

Επομένως, πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια. Να σταματήσουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.  Να λέμε, όχι τι  πρέπει να γίνει, αλλά τι μπορούμε, έχουμε τη δυνατότητα (τα μέσα και τους πόρους) να πράξουμε. Η στήριξη της Γορτυνίας, η οποία, εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού, αλλά, παρά ταύτα, διαθέτει αξιοποιήσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί να γίνει, με την ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη όλων μας. 

 

Kαι βέβαια, υπό την προϋπόθεση να αλλάξει προσανατολισμό η πατρίδα μας, που εδώ και πολλά χρόνια βιώνει την καταστροφή των "μνημονιακών" πολιτικών. 

 

Η αλλαγή πορείας δρομολογείται μεν, όμως ο δρόμος  είναι δύσβατος και τα μεγάλα συμφέροντα, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, υπονομεύουν την κίνηση απεμπλοκής από τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη μεταξύ μας και αναλαμβάνοντας ενωτική συλλογική δράση, να προωθήσουμε   δημιουργικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης. 

 

Θα τα καταφέρουμε, αφού η ελπίδα που επανέρχεται, μπορεί να μετασχηματισθεί σε ζώσα πραγματικότητα". 

 

(Δελτίο Τύπου)    

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.