Πολιτικη

Π.Α.ΜΕ : Άθλια η στάση Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και ΑΔΕΔΥ

Ακολουθεί ανακοίνωση της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Αρκαδίας.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

«Μεροληπτικό» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, υπονοώντας ότι οι εκατοντάδες διατάξεις του «γέρνουν» υπέρ των «αδυνάτων». Μια ανάγνωση και μόνο των μέτρων που περιέχει, φανερώνει ότι και αυτό το νομοθέτημα είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και γι' αυτό ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Εμβληματική αντεργατική μεταρρύθμιση είναι το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, που ξεκινάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Γι' αυτό τρίβουν τα χέρια τους οι εργοδότες, που θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς.

Η θωράκιση των πλειστηριασμών και η γενίκευση του «ηλεκτρονικού σφυριού» και για χρέη προς το κράτος, η αναβάθμιση της θέσης των τραπεζών σε περίπτωση πλειστηριασμών πτωχευμένων επιχειρήσεων, το τσεκούρι στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, όπως και στα επιδόματα αναπηρίας, τριτέκνων και πολυτέκνων, είναι μερικά από τα μέτρα που συμπληρώνουν το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.

Η «μεροληψία» του πολυνομοσχεδίου δεν φαίνεται μόνο στο πόσα κόβει από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και στο πόσα «δίνει» στο κεφάλαιο. Βρίθει ιδιωτικοποιήσεων, «απελευθερώσεων», επενδυτικών εργαλείων και κινήτρων, συναντώντας θερμή υποδοχή από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για να περάσει «άβρεχτη» ένα ακόμα πακέτο μέτρων για το κεφάλαιο, η κυβέρνηση συκοφαντεί και επιτίθεται στα ταξικά συνδικάτα και στους άλλους φορείς του κινήματος, που οργανωμένα αμφισβητούν το αντεργατικό της έργο και απαιτούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο.

Γι' αυτό λυσσάει με τις κινητοποιήσεις, που της χαλάνε τη σούπα. Γι' αυτό στην προπαγάνδα της εναλλάσσει τα ψέματα περί «τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας» με κορόνες για τη «λαμπρή εποχή» που ξεκινάει τάχα από τον Αύγουστο, μαζί με την καπιταλιστική ανάπτυξη. Εναλλάσσει το καρότο με το μαστίγιο, για να αποσπάσει ανοχή και συνενοχή στα αντιλαϊκά της μέτρα.

Πολύτιμο αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια έχει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις, όπως το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και το ΝΤ Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, που με την άθλια στάση τους διευκολύνουν την κλιμάκωση της επίθεσης και βάζουν πλάτη για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, όπως απαιτεί η εργοδοσία.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού -παλιού και νέου- (ΔΑΚΕ, Ενωτική Κίνηση Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ), “τίμησαν” την συνδικαλιστική τους ένταξη, συντάχθηκαν με τη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και αρνήθηκαν την πρόταση που κατέβασε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ για κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη. 

Τη στάση τους αυτή, ιδιαίτερα απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα, θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβά, χωρίς κανένα «ελαφρυντικό» από τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αρκαδίας που οι ομοσπονδίες τους, τα σωματεία τους, οι σύλλογοί τους έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Επίσης να συμμετάσχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας που έχουν πάρει αποφάσεις σωματεία, σωματειακές επιτροπές, σύλλογοι και ομοσπονδίες για την Παρασκευή 12 Γενάρη και τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στη βαρβαρότητα που διαγράφεται μπροστά τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό. Με επίγνωση ότι η μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τη στρατηγική του δεν είναι «μια κι έξω», αλλά έχει μεγάλες απαιτήσεις. Χρειάζεται επίμονη δουλειά, για να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ψηλά το κεφάλι! Στην οργάνωσή μας είναι η δύναμή μας και αυτό φοβούνται!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.