Πολιτικη

Μοχλός ανάπτυξης για την Τρίπολη το Πανεπιστήμιο

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού την Παρασκευή (20/1), επισκέφθηκε την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη κ. Αθανάσιο Κατσή για την κατάσταση και τις προοπτικές του Πανεπιστημίου.  

Συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να αναζητηθεί χώρος, στον οποίο να εγκατασταθεί το σύνολο των δομών και των λειτουργιών του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, εκπαιδευτικών, διοικητικών και άλλων (οι υπάρχουσες αλλά και νέες σχολές, η φοιτητική εστία, η δομή της δια βίου μάθησης κ.α.). 

Συμφώνησαν επίσης, ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας πρέπει να ενισχυθεί, με τρόπο ώστε αυτό να αποτελέσει οργανικό στοιχείο του ενιαίου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη. 

Τέλος, συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ενεργός συνεργασία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και οικονομία, ώστε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Τρίπολη, την Αρκαδία και ολόκληρη την Πελοπόννησο.          

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.