Πολιτικη

"Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν και τα στρατόπεδα στην Πελοπόννησο"

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων πρόκειται να κλείσουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (που θα βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα νησιά και στον Έβρο).

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πελοποννήσου:

Τα οποία θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα πάψουν να λειτουργούν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς, ενώ σε ό,τι αφορά στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Ουσιαστικά με βάση τις πληροφορίες από τη Β ΕΣΣΟ του 2008 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

 

Για την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι θα κλείσει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη, το Κέντρο Μηχανικού στο Ναύπλιο, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην  Καλαμάτα,  το Εφοδιασμού- Μεταφορών στη Σπάρτη και το Διακλαδικό Κέντρο στην 124 ΠΒΕ. Αυτό σημαίνει ότι ενεργό θα παραμείνει μόνο το κέντρο νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας στην 124 ΠΒΕ το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως Διακλαδικό Κέντρο (για νεοσυλλέκτους και της αεροπορίας και του πεζικού).

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.