Πολιτικη

"Το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί κίνηση δικαιοσύνης"

"Σας είναι… γνωστό, ότι, εδώ και αρκετό καιρό, είχα θέσει το θέμα του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τη Αρκαδία εν συνόλω, και όχι μόνο για το Δήμο Μεγαλόπολης, στον αρμόδιο Υπουργό", είπε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

"Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού που, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκε στη συγκέντρωση της 23.1.2018 στην Τρίπολη για «την άρση της αδικίας εις βάρος του Δήμου Τρίπολης και της Αρκαδίας σχετικά με το καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος», απέστειλε μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται τα εξής:                                                                           

 

«Σας είναι … γνωστό, ότι, εδώ και αρκετό καιρό, είχα θέσει το θέμα του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τη Αρκαδία εν συνόλω, και όχι μόνο για το Δήμο Μεγαλόπολης, στον αρμόδιο Υπουργό. Παρά ταύτα, δεν υπήρξε ανταπόκριση, για λόγους δημοσιονομικούς, και όχι μόνον, όπως είπε.

 

Κατά τη συζήτηση της σχετικής υπουργικής τροπολογίας, έλαβα το λόγο και επεσήμανα, ότι η εισαγωγή ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύατος για τους κατοίκους των περιοχών που επιβαρύνονται περιβαλλοντικά από τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων αποτελεί κίνηση δικαιοσύνης και όχι σκοπιμότητας, όπως ισχυρίστηκαν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

 

Ταυτόχρονα επεσήμανα την άνιση μεταχείριση που υφίσταται ο νομός Αρκαδίας, ο οποίος δεν υπάγεται στο σύνολό του (πλην του Δήμου Μεγαλόπολης)  στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, σε αντίθεση με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγεται στο σύνολό της, και όχι μόνον οι ενεργειακοί δήμοι και οι νομοί στους οποίους είναι εγκατεστημένες λιγνιτικές μονάδες. 

 

Επίσης υπογράμμισα ότι ο προβληματικός και φτωχός χαρακτήρας του νομού Αρκαδίας και το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης έχουν περιληφθεί στο σχεδιασμό αποεπένδυσης αποτελούν επιπλέον ισχυρούς λόγους να υπαχθεί το σύνολο της Αρκαδίας στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο.  

     

Το θέμα δεν είναι εύκολο, ιδίως αν τεθεί αποκλειστικά στη βάση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Πρέπει να αναδειχθούν οι ευρύτεροι οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι, εκτός από την ισότιμη μεταχείριση της Αρκαδίας εν συνόλω με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που επιβάλλουν την επέκταση της έκπτωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νομό.   

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθένας από τη θέση του και ανάλογα με τις θεσμικές δυνατότητές του μπορεί να συνεισφέρει, χωρίς απρόσφορες και άνευ ουσίας κορώνες και κινήσεις που γίνονται μόνον για «το θεαθήναι» αλλά και τις μέχρι τώρα διατυπωθείσες αφ΄ υψηλού συστάσεις και απαξιωτικές αναφορές.    

 

Μόνον η συλλογική δράση, και όχι η μικροπολιτική (δήθεν) δράση, μπορεί να είναι αποτελεσματική. "

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.