Πολιτικη

Σπίρτζης: "Φθηνότερα τα διόδια με το ηλεκτρονικό σύστημα"

Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών διοδίων θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής τους, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε άτυπη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου. 

Όπως εξήγησε, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί χάρις στην αύξηση των εσόδων, την οποία με τη σειρά της θα φέρει το πέρασμα από το σημερινό στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

Όπως ανέφερε, ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναμένεται να ανοίξει τον ερχόμενο μήνα ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού. Με το νέο σύστημα θα καταργηθούν ουσιαστικά τα μετωπικά διόδια, ενώ οι οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο, είτε με την ειδική κάρτα, είτε με ειδική εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο.

 

Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ακόμη ότι θα καταργηθούν οι εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες (ποινική δίωξη, πρόστιμο υπερπολλαπλάσιο του αντίτιμου κλπ), ενώ το σύστημα θα συνδεθεί με το Taxis, ώστε το χρέος εκείνων που δεν πληρώνουν να πηγαίνει στην εφορία.

 

Σημείωσε τέλος ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας από τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα στα ταμεία θα επιστρατευτούν για τις ανάγκες του νέου συστήματος (επιτήρηση, λειτουργία καμερών, ελέγχους κλπ).

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.