Πολιτικη

Παπαηλίου: Το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην ''πρώτη γραμμή''

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού πρότεινε τη συνέργεια του ΕΚΑΒ με τα Κέντρα Υγείας και τους Δήμους στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. 

Κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ (31/01) με θέμα τη “δομή του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια”, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής : 

''Το ΕΚΑΒ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της μάχης για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτυχείς κινήσεις της νέας διοίκησης του ΕΚΑΒ απέτρεψαν την κατάρρευσή του. Και πλέον αρχίζει η ανάταξή του.

Η μεγάλη δυσκολία της σχετικής προσπάθειας, είναι ότι οι διορθωτικές κινήσεις γίνονται με το σύστημα εν λειτουργία. Αυτό απαιτεί ευελιξία και επιπλέον, προώθηση του σχεδιασμού αναδιάρθρωσης, στον οποίο θα περιληφθεί και το νέο οργανόγραμμα.

Το μείζον πρόβλημα της περιφέρειας στον τομέα της υγείας, είναι η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, ιδίως ως προς τη μεταφορά ασθενών στα περιφερειακά νοσοκομεία και σε νοσοκομεία της Αττικής, από απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές, με συνέπεια οι κάτοικοι σ΄ αυτές να διακατέχονται από αίσθημα ανασφάλειας αλλά και εγκατάλειψης.Να ληφθεί υπόψη, ότι οι αποστάσεις σε αυτές τις περιοχές δεν συνδέονται μόνον με τα χιλιόμετρα αλλά και με το κακό οδικό δίκτυο – ενδεικτικά στις περιοχές της Γορτυνίας, της Κυνουρίας, της Μεγαλόπολης του νομού Αρκαδίας – με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολλές ώρες για τη μεταφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρόνος – κρίσιμο μέγεθος για τα περιστατικά υγείας – είναι διαφορετικός γι΄ αυτές τις περιοχές.     

Προτείνεται η συνέργεια του ΕΚΑΒ με τα Κέντρα Υγείας και τους Δήμους, μέσω της ίδρυσης σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές, δυσπρόσιτες  και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από αυτές τις περιοχές προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και μέσω της δημιουργίας κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Είναι ευνόητο, ότι αυτή η πρόταση  συνδέεται με παραμέτρους, όπως η οικονομική, προσλήψεις ή μετακινήσεις προσωπικού, που πρέπει να αντιμετωπισθούν.''

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.