Πολιτικη

Νικολάκου: "Δεν θα μετατραπεί το συνέδριο σε κομματική φιέστα!"

H συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου,  στην Τρίπολη, το κυβερνητικό κλιμάκιο σχετικά με το επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου, προκάλεσε την αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής.

 

Ειδικότερα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή θεώρησε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη διοργάνωση 13 Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων σε όλη τη χώρα προκειμένου κυβερνητικά στελέχη να συνεργαστούν με θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών κάθε Περιφέρειας. 

Σε ότι αφορά το επικείμενο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και Χριστόφορο Βερναρδάκη προκείμενου να συζητήσουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του. 

Οι σημερινές δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η κοινή παρουσία του γραμματέα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της πολιτικής γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  κ. Νίκου Σκορίνη ( ο οποίος παρουσιάζεται μάλιστα και ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου) με το βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Αρκαδίας κ. Παπαηλίου και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Αρκαδία, θυμίζει πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος. Το κόμμα δε μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το κράτος.

Η απάντηση του κ. Σκορίνη σε ερώτηση που αφορούσε το θέμα διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων αποδεικνύει την πλήρη άγνοια του για το συγκεκριμένο θέμα. Θα έπρεπε να γνωρίζει το κομματικό στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ για την υλοποίηση του έργου Σ.Δ.Ι.Τ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή Αρχή θα θωρακίσει με κάθε τρόπο τη θεσμική εκπροσώπηση και τήρηση των κανόνων της διοργάνωσης για την διεξαγωγής του, συνεργαζόμενη με την Κυβέρνηση  έχοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ατζέντα των θεμάτων που θα καταθέσει ο Περιφερειάρχης στον κ. Πρωθυπουργό θα βρει θετική ανταπόκριση. Κοινός στόχος της Κυβέρνησης και των φορέων της Αυτοδιοίκησης είναι η εξαγωγή ουσιαστικών  συμπερασμάτων αλλά και συγκεκριμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην επίτευξη των τιθέμενων αναπτυξιακών στόχων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της ευθύνης των δύο φορέων.

Η ευθύνη του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης κάθε Περιφέρειας ανήκει εκ του Νόμου στις αιρετές Περιφέρειες και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν και τα κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο κ. Βουλευτής. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας των δύο θεσμικών φορέων Αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση και να μετατραπεί αυτό σε «κομματική φιέστα».

 

            

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.