Πολιτικη

Τσίπρας: Λύση για απορρίμματα με ΣΔΙΤ άμεσα!

Όπως είχε κάνει πριν από αυτόν ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε πως, με κυβερνητική απόφαση, προχωράει η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

 

Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε το "πράσινο φως" σε Περιφέρεια, Κυβέρνηση, ΦΟΔΣΑ και την εταιρεία "ΤΕΡΝΑ" να συνάψουν την ανάλογη προγραμματική σύμβαση.

 

Ο κ. Τσίπρας, επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε την πώληση του 21% του λιγνιτικού αποθέματος της χώρας, ενώ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έκανε η Κυβέρνηση στον πρωτογενή, δευτερογενή και τουριστικό τομέα.

 

Ειδικά για τις υποδομές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

 

Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση των υποδομών στην Πελοπόννησο τις προηγούμενες δεκαετίες. Τις γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Σε δυόμισι χρόνια υλοποιήσαμε ότι δεν είχε γίνει σε μια δεκαετία. Και δρομολογήσαμε αναπτυξιακά έργα στρατηγικής σημασίας.

 

Το μεγαλύτερο έργο που υλοποιήθηκε είναι η πλήρης ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων παραχώρησης: Αναφέρομαι στον Αυτοκινητόδρομο «Μορέας», από την Κόρινθο στην Τρίπολη και την Καλαμάτα και τον κλάδο που πάει έως την Σπάρτη. Καθώς και την Ολυμπία Οδό, από την Κόρινθο στην Πάτρα.Έργα βαλτωμένα, με τεράστιες διοικητικές και τεχνικές εκκρεμότητες, που ξεκόλλησαν μετά από σκληρή και επίμονη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους. Και με τελικό όφελος για το δημόσιο, και για τους δύο αυτοκινητόδρομους, 520 εκατ. ευρώ. 

 

Τέλος, ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις εξής κυβερνητικές αποφάσεις:

-Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Βαλτετσίου, μετά την μεταφορά του Νοσοκομείου, θα παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσο,

-Διαδικασία κατασκευής νέου κτιρίου για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης σε οικόπεδο που προορίζεται για σχολική στέγη, -Η δημιουργία υδατοδρομίων σε όλους τους Νομούς και τις περιοχές της Πελοποννήσου και

- Στον Δήμο Τρίπολης παραχωρείται επίσης το μεγαλύτερο τμήμα του στρατοπέδου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Στον χώρο θα ανεγερθεί το κέντρο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ το υπόλοιπο θα γίνει πάρκο για δραστηριότητες αναψυχής και πολιτισμού, τόσο αναγκαίο για μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.