Πολιτικη

"Φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο: Είναι δίκαιο, να γίνει πράξη"

"Χαίρομαι που άκουσα τη δήλωση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου " δήλωσε ο κ. Γιάννης Μανιάτης.

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Χαίρομαι που άκουσα τη δήλωση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα). Σχετική ερώτηση στη Βουλή είχα καταθέσει πρόσφατα, με ειδική αναφορά στη μεγάλη υποδομή που επιτρέπει την υλοποίηση αυτών των δικτύων, τον αγωγό υψηλής πίεσης που συνδέει την Κόρινθο με τη Μεγαλόπολη. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2014.

Ο αρμόδιος Υπουργός, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, δεσμεύτηκε να κάνει πράξη τα δίκτυα διανομής στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Το σημαντικότερο είναι, η υπόσχεση αυτή να ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2018. Σημειώνω, ότι σχετικό αίτημα για ένταξη των δικτύων, είχαμε υποβάλλει στο πακέτο Juncker και αντίστοιχη πρόβλεψη νόμου είχαμε κάνει το 2011. Η αρμόδια εταιρία του δημοσίου ΔΕΔΑ, έχει τη δυνατότητα μέσα στο 2018 να ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για τις πόλεις της Πελοποννήσου.

Σημειώνω ότι το δίκτυο φυσικού αερίου θα μειώσει το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά 30-40%.

Τονίζω ιδιαίτερα ότι η δημόσια δαπάνη που απαιτείται για κάθε περίπτωση είναι:

Κόρινθος 3.500.000 €

Άργος – Ναύπλιο 4.500.000 €

Τρίπολη 5.000.000 €

Σπάρτη 2.000.000 €

Καλαμάτα 4.000.000 €

Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά και προσεκτικά την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής δέσμευσης".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.