Πολιτικη

Μαντινειακή Συμπολιτεία: "Υπερκομματικό το Αναπτυξιακό Συνέδριο"

Απολογισμό του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση κάνει η "Μαντινειακή Συμπολιτεία".

"Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φορέων της περιφέρειας Πελοποννήσου το 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Αποδείχτηκε ότι το πνεύμα του συνεδρίου ήταν υπερκομματικό και ανοιχτό στην κοινωνία και στους τοπικούς φορείς, έχοντας ως αποτέλεσμα την καταγραφή των προβλημάτων των πολιτών και την στρατηγική αντιμετώπισή τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου ότι τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι θα ληφθούν υπόψη του, με στόχο την άμεση υλοποίηση τους.

Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης και αποτιμώντας τα αποτελέσματα του διήμερου αυτού συνεδρίου, ξεχωρίζει το έργο ίδρυσης Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Έργο το οποίο πρότεινε και έτρεξε από την πρώτη στιγμή με κάθε δύναμη της η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" συνεχίζοντας παλαιότερες προσπάθειες που δυστυχώς για προφανείς λόγους είχαν ατονήσει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ένα από τα λίγα μνημεία της νεότερης ιστορίας μας  να κινδυνεύει να καταστραφεί.

Βέβαια χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή προέταξε το έργο της ίδρυσης μουσείου, το οποίο είχε θέσει η παράταξη μας προς υλοποίηση, τόσο σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στην συζήτηση πριν το συνέδριο. Ίσως δεν είναι τυχαίο που ήταν από τα πρώτα έργα – και δυστυχώς από τα λίγα- τα οποία εξέφρασε η Τρίπολη.

Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" πιστεύει ότι ιερός τόπος της Τρίπολης πρέπει να λάβει μια ξεχωριστή θέση στην κοιτίδα πολιτισμού της χώρας και σίγουρα η ίδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης, εκεί όπου κρατούνταν οι συμπατριώτες μας από τους Γερμανούς, αλλά και κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, λίγο πριν τους εκτελέσουν, θα προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ζητήματα που έπρεπε να τεθούν στο Αναπτυξιακό συνέδριο, όπως η οικολογική αναβάθμιση του Μαινάλου και η βελτίωση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου του δήμου Τρίπολης.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για την υλοποίηση του έργου ίδρυσης Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης, μας κάνει να ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα από τα λόγια θα περάσουμε στην πράξη, γιατί ο πολιτισμός όπως είναι γνωστό μπορεί να υποβαθμίσει τις εθνικές διαφορές και να ενώσει τους Έλληνες γιατί μόνο μέσα από την ενότητα θα έρθουν καλύτερες μέρες."

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.