Πολιτικη

"Το οργανόγραμμα του ΑΔΜΗΕ υποβαθμίζεται"

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αγωνιστικής  Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου Σαράντος Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στην τροποποίηση οργανογράμματος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), που είχε αναφερθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου. 

(Δελτίο Τύπου)

Στην συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε η επερώτηση μας  για την τροποποίηση οργανογράμματος του ΑΔΜΗΕ. 

Την επερώτηση που ανέπτυξα απάντησε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νικολάκου και έκανε παρέμβαση - τοποθέτηση και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.  Όπως τόνισε η κ. Νικολάκου "η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει κάποια διαφοροποίηση και αναμένουμε να μας στείλουν τον σχεδιασμό τους. Δεν θα δεχθούμε να υποβαθμιστεί επί της ουσίας ο ΑΔΜΗΕ στη δική μας Περιφέρεια".

Μέσα από την επερώτηση αναδείξαμε ότι με το νέο οργανόγραμμα του ΑΔΜΗΕ οι οργανωτικές δομές του ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο, αντί να ενισχύονται, συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. 

Η υποβάθμιση του ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο κατά την γνώμη μας συνίσταται στα παρακάτω:

• Στην ενοποίηση των δύο Τομέων σε έναν, με χωροταξική αρμοδιότητα από την Νότια Πελοπόννησο μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και τα Ιόνια νησιά. Η έδρα του ενοποιημένου Τομέα θα είναι στο Αγρίνιο.

• Στην συνένωση και των αντίστοιχων Υποτομέων που βρίσκονται κάτω από τον Ενιαίο Τομέα και με ενδεχόμενο ότι και οι τρεις Υποτομείς θα έχουν έδρα επίσης στο Αγρίνιο.

• Με την αποδυνάμωση κρίσιμων δραστηριοτήτων όπως της προστασίας αφού το προσωπικό του αντίστοιχου συνεργείου της Τρίπολης το οποίο διοικητικά θα ανήκει και θα αναφέρεται σε διαφορετικό Τομέα με έδρα στην Αθήνα για ένα τόσο κρίσιμο αντικείμενο, άμεσα συνδεδεμένο με τις μονάδες παραγωγής στην Μεγαλόπολη.

Ασφαλώς και αποτελούν όλα αυτά απαξίωση για την περιοχή.

Επιβάλλεται να διασφαλιστεί ότι κάτω από τον ενιαίο Τομεάρχη Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ασχέτως από την έδρα του Τομεάρχη) θα πρέπει να υπάρχουν ένας ή περισσότεροι Υποτομείς με έδρα την Τρίπολη και με γεωγραφική δικαιοδοσία, ώστε να συντονίζουν όλα τα συνεργεία που εδρεύουν στην Τρίπολη και καλύπτουν το χώρο της Πελοποννήσου για θέματα συντήρησης του συστήματος μεταφοράς .

Τέλος στην επισήμανση του κ. Περιφερειάρχη: "Δεν μπορείτε να κάνετε συνδιοίκηση με έναν οργανισμό που έχει θέσει το οργανόγραμμά του…" θέλουμε να τονίσουμε ότι με την λειτουργία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την γενικότερη δράση μας θα ασκούμε τις παρεμβάσεις μας στα πλαίσια του κοινωνικού έλεγχου όταν μάλιστα ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί μια κρίσιμη υποδομή δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως μας ενδιαφέρει η στήριξη και αναβάθμιση του στην Πελοπόννησο καθώς και η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων των εργαζομένων.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.