Πολιτικη

Μηνύσεις σε βάρος Τατούλη και Νικολάκου

Μηνύσεις σε Τατούλη και Νικολάκου κατέθεσε η εργοληπτική εταιρεία "Εύκτιτος Τεχνική Α.Ε" .

Μηνύσεις σε βάρος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου κατέθεσε η εργοληπτική εταιρεία "Εύκτιτος Τεχνική Α.Ε.", γιατί δεν υλοποιούν δικαστικές διαταγές πληρωμής προς την εταιρεία.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας όρισε δικηγόρο της Τρίπολης, με σκοπό να παράσχει νομική στήριξη στον κ. Τατούλη και την κ. Νικολάκου ενώπιον του πταισματοδίκη Τρίπολης. Μάλιστα, η στήριξη είχε προγραμματιστεί για χθες 5 Μαρτίου, όπου οι επικεφαλής της περιφερειακής αρχής είχαν κληθεί για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις μηνύσεις.

 

Η "Εύκτιτος" έχει δικαιωθεί με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Τρίπολης και του Συμβουλίου της Επικρατείας, για εργασίες που έκανε σε δύο έργα της Μεσσηνίας (επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) και δεν πληρώθηκε, μαζί με τις καθυστερήσεις και τους τόκους υπερημερίας. Πρόκειται για τα έργα στους δρόμους Καζάρμα - Τουλούπα Χάνι, προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, που υλοποιήθηκε με έκπτωση 12,47% και Ραυτόπουλο - Κεφαλόβρυσο, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, με έκπτωση 12%.

 

Για τις πιο πολλές απ’ αυτές τις πληρωμές η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε εκφράσει αντιρρήσεις. Μάλιστα, το δικαστήριο στο έργο Ραυτόπουλο - Κεφαλόβρυσο είχε αναφερθεί σε ποσότητες και ποσά του έργου, κόντρα σε απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Είχε τονιστεί πως με τη λήψη της απόφασης πρέπει να πληρωθεί η ανάδοχος εταιρεία, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, γιατί διαφορετικά επιβάλλονται πρόστιμα. Ηδη έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ για καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού.

 

 

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.