Πολιτικη

Έρχονται αλλαγές σε πεζοδρόμους και την Πλατεία Πετρινού (photos)

"Υπάρχει ζήτημα με την Πλατεία Πετρινού" δήλωσε ο κ. Δήμαρχος, σχετικά με το χώρο που παραχωρείται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Για να εφαρμοστεί ο νόμος που ισχύει για τους πεζοδρόμους των εννέα μέτρων, όπως είπε ο κ. Παυλής, είναι απαραίτητες κάποιες τροποποιήσεις.

Μεταφορά των παρτεριών, των περιπτέρων και ενός φωτιστικού, πίσω από το Δημοτικό Θέατρο, προβλέπει ο σχεδιασμός του Δήμου Τρίπολης, σχετικά με τις απαραίτητες χωροταξικές διαφοροποιήσεις  προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα η Πλατεία.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαρτίου 2018 έγινε και προβολή διαφανειών όπου περιγράφεται η πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών σχετικά με τη νέα διαρρύθμιση της Πλατείας Πετρινού αλλά και των οδών Μαλλιαρόπουλου και Ισαάκ Σολωμού.

Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως θα ήταν ορθολογικότερο να καταργηθούν ως πεζόδρομοι οι οδοί αριστερά και δεξιά από το Δημοτικό Θέατρο, καθώς η Υπουργική απόφαση είναι σαφής και ζητάει εντελώς ελεύθερο χώρο 3,5 μέτρων-πράγμα το οποίο καθιστά δυσχερή την ύπαρξη δένδρων στα σημεία αυτά.

O κ. Δήμαρχος απάντησε πως ουσιαστικά δεν μιλάμε για ανάπλαση της Πλατείας, αλλά των οικοδομικών τετραγώνων που την περιστοιχίζουν. Κατά αυτή τη λογική, ισχύει άλλο καθεστώς και υπάρχουν άλλου τύπου περιορισμοί. 

Ο κ. Παυλής κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για "προχειρότητα", καθώς, ουσιαστικά, όπως είπε, ενώ η Πλατεία Πετρινού-σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ.- είναι ορισμένη ως ένας συγκεκριμένος χώρος, η μεγάλη της ανάπλαση- επί δημαρχίας Σμυρνιώτη- "θεώρησε" ως Πλατεία και τους γύρω δρόμους..

ουσία, κατά πρώτον, είναι πως θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να μπορούν οχήματα έκτακτης ανάγκης να φθάσουν σε οποιοδήποτε σημείο. Κατά δεύτερον, ενώ αυτή η δυνατότητα υφίσταται στην πράξη, θα πρέπει αυτό να κατοχυρωθεί και νομότυπα, διότι, αυτή τη στιγμή, τα οχήματα θα πρέπει να κινηθούν παρανόμως, όταν υπάρχει ανάγκη.

Στην τελευταία φωτογραφία από τις κατωτέρω, μπορείτε να δείτε πως θα διαμορφωνόταν η Πλατεία Πετρινού αν εφαρμοζόταν επακριβώς η Υπουργική απόφαση, χωρίς παρεμβάσεις άλλης φύσεως. Μεταξύ άλλων, ο χώρος που θα έμενε για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα ήταν περίπου το 1/5 από το σημερινό.

Oπωσδήποτε, η έλλειψη κανονισμού για το καθεστώς που θα διέπει την Πλατεία και τους  χώρους που την περιβάλουν-η λεγόμενη "κανονιστική"-, έχει δημιουργήσει προβλήματα νομικής αλλά και πρακτικής φύσεως.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.