Πολιτικη

"Καμία άδεια δεν θα δίνεται στην Πετρινού για καταστήματα"

Όπως ξεκαθάρισε υπηρεσιακός παράγοντας, από την πρώτη ημέρα του 2018, δεν υπογράφεται καμία άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθώς έχει γίνει και καταγγελία από ιδιώτη περί παράνομης λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων, ούτε πως θα τους επιβληθούν πρόστιμα-καθώς δίνεται ένα περιθώριο χρονικό, για να πάρουν τις σχετικές άδειες. Ωστόσο, δημιουργείται ένα ιδιότυπο, ημι-παράνομο καθεστώς στην Πλατεία Πετρινού, το οποίο δύναται να τακτοποιηθεί μόνο με την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της σχετικής κανονιστικής.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της δημοτικής αρχής αναφέρει πως θα εξασφαλισθεί χώρος 3,5 μέτρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, ενώ κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να κάνει τις τροποποιήσεις που νομίζει αλλά να μην ανακαλύπτει συνεχώς "θέματα" εκεί που δεν υπάρχουν. Επίσης, δήλωσε πως το θέμα δεν αφορά την "ουσία αλλά τον τύπο". Πρότεινε, ως λύση, τον χαρακτηρισμό χώρου εκατέρωθεν του Μαλλιαροπουλείου ως "κοινόχρηστου" για να δημιουργηθεί η απαραίτητη ευχέρεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Τζιούμης αμφισβήτησε, και αυτός, το κατά πόσον υπάρχει όντως θέμα με την πρόσβαση οχημάτων άμεσης ανάγκης στην Πλατεία, ενώ τόνισε πως ο χώρος για τραπεζοκαθίσματα θα είναι πολύ μικρότερος. Πρότεινε την επανεξέταση του θέματος, ενώ έκανε και την πρόταση να μεταφερθούν τα δένδρα εκεί που ξεκινούσε η παλιά Πλατεία, έτσι ώστε και τα δέντρα να αναπτυχθούν αλλά να υπάρχει και χώρος.

Ο κ. Τσιαμούλος, μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε αν όλη η αυτή η "ιστορία" γίνεται τώρα λόγω των καταγγελιών του ιδιώτη. Επίσης, τόνισε πως οι τροποποιήσεις που προτείνονται είναι προάγγελος της επερχόμενης κανονιστικής, η οποία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της την τύχη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία Πετρινού.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.