Πολιτικη

Οι απαντήσεις Παυλή στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης

Πρόταση Σμυρνιώτη: Να βάλει το δημοτικό συμβούλιο ορκωτούς λογιστές, για έλεγχο, στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ!

Μετά από πεντάλεπτη διακοπή, που αποφάσισε ο Πρόεδρός του, κ. Κακλαμάνος, συνεχίστηκε το δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαρτίου 2018 με τις ερωτήσεις των επικεφαλής της μειοψηφίας.

O κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αλλά και στο Μεγαβούνι, κάνοντας "ολομέτωπη" επίθεση κατά του κ. Δημάρχου.

Ο κ. Παυλής απάντησε, για την Κ.Ε.ΔΗ.Τ, πως το συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει, ενώ, όσον αφορά το Αναπτυξιακό Συνέδριο, είπε πως ο ίδιος ήταν απολύτως συνεπής στις τοποθετήσεις του απέναντι σε όλους ενώ επανέλαβε την άποψη πως η Σ.Δ.Ι.Τ δεν θα γίνει-αυτό είπε ο κ. Παυλής προκύπτει και από τη δήλωση του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά το Μεγαβούνι, ο κ. Παυλής τόνισε εμφατικά πως, πολύ σύντομα, θα δουν όλοι πως θα γίνει η διαχείριση με το μηδενικό υπόλειμμα, ενώ για τις καθυστερήσεις στο έργο ανέφερε πως έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για την προσωρινή διαχείριση αλλά κανένας δεν θα υποδείξει στον ίδιο και τη δημοτική αρχή πως και πότε θα ενημερώνει τους πολίτες.

Πάντως, γι' άλλη μια φορά, ο κ. Παυλής είπε πως δεν πρόκειται ποτέ ο ίδιος να υπογράψει έργο για τα απορρίμματα που θα ζημιώνει τους πολίτες. 

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε σε "φωτογραφική προκήρυξη" που δημοσιοποίησε ο δήμος μέσω Δ.Ε.Υ.Α.Τ, σχετικά με δυο γεωτρήσεις. Επίσης, ο κ. Τζιούμης ρώτησε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε εργαζόμενος - για θέση κλητήρα- μέσω Ο.Α.Ε.Δ, πάλι για τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. 

H απάντηση του κ. Παυλή για τη θέση του κλητήρα, είχε να κάνει με τις οδηγίες που πήρε ο Δήμος από τον ίδιο τον Οργανισμό απασχόλησης εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τις οποίες η επιλογή είναι στην ευχέρεια του Δήμου-εννοείται ανάμεσα στους ανέργους που έχουν αιτηθεί. Όσον αφορά την προκήρυξη για τις γεωτρήσεις, ο κ. Δήμαρχος αμφισβήτησε πως είναι "φωτογραφική" και κάλεσε τον κ. Τζιούμη να του αναφέρει πως στοιχειοθετείται αυτό. Τόνισε πως ακύρωσε ο ίδιος δυο φορές τη διαδικασία, ακριβώς για να είναι "ανοιχτή" σε όλους.

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ και, συγκεκριμένα, στον Αντιπρόεδρο της, τον κ. Καρώνη, στον οποίο ο κ. Τσιαμούλος, όπως είπε, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη. Ανέφερε, μάλιστα, σχετικό παράδειγμα, χαρακτηρίζοντας "καραγκιοζιλίκια" τα όσα γίνονται, με δημόσιο χρήμα , στο πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης. 

Ο κ. Τσιαμούλος ρώτησε, επίσης, ποιος ευθύνεται για την κατάσταση με κτήριο που ανήκει στο Δήμο και είναι μισθωμένο, παράνομα κατά τον κ. Τσιαμούλο, σε επιχείρηση εστίασης-πρόκειται για το κτήριο, που έχει δοθεί η διαχείρισή του ως κληροδοτήματος στο Δήμο και στεγάζει και το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε πως με υπαιτιότητα των Δημάρχων Κοτσιάνη, Σμυρνιώτη και Παυλή, ο Δήμος έχει χάσει πολλά χρήματα λόγω της παράνομης και μικρού ύψους μίσθωσης.

Όσον αφορά το Μεγαβούνι, ο κ. Τσιαμούλος επανέλαβε πως θα είναι το "Βατερλώ" της δημοτικής αρχής καθώς "ο κ. Παυλής ξέρει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο της προσωρινής διαχείρισης." 

Ο κ. Παυλής επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για το θέμα των απορριμμάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχει απόλυτη νομιμότητα μέχρι τώρα σε ότι αφορά το έργο. 

Για το θέμα της μίσθωσης του κτηρίου, ο κ. Παυλής είπε πως εκκρεμούσε δικαστική απόφαση. Εφόσον αυτή βγήκε και δικαιώνεται ο Δήμος, θα προχωρήσουν οι προσήκουσες διαδικασίες.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.