Πολιτικη

Παπαηλιού: "Άρση του ψηφιακού αποκλεισμού της περιφέρειας"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού για τις αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις στις τηλεπικοινωνίες στις Περιφέρειες.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από το γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ...  (13.3.2018) για τις "αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις στις τηλεπικοινωνίες στις Περιφέρειες", μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής : 

"Η ψηφιακή πολιτική, με τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, και στην ελληνική περιφέρεια η οποία υστερεί "ψηφιακά" σε σημαντικό βαθμό από τα μεγάλα αστικά κέντρα, πρέπει να αποσκοπεί στην άρση του αποκλεισμού, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής, στην ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα και στην ανάπτυξη επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Η αποκατάσταση καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης στις απομονωμένες ορεινές περιοχές που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα !!! – άλλο ένα "επίτευγμα" της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου και οι δορυφορικές συνδέσεις αποτελούν πολιτικές που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να καλύψουν το ψηφιακό χάσμα. Αυτές οι πολιτικές, μετασχηματιζόμενες σε δράσεις, μπορούν να έχουν εφαρμογές στη γεωργία, στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στην πολιτική προστασία, στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, στην υγεία κλπ, πέραν της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που αποτελούν αυτονόητο αγαθό για όλους, επομένως και για τους "ξεχασμένους" της άλλης Ελλάδας.   

Εκτός από το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ του κέντρου και της περιφερειακής Ελλάδας, υφίσταται και μεγάλη "ψηφιακή" απόσταση μεταξύ των κατοίκων των αστικών κέντρων και των κατοίκων απομονωμένων και απομακρυσμένων περιοχών ή συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού που κατοικούν σε απομονωμένες και απομακρυσμένες περιοχές.  

Το ψηφιακό χάσμα μπορεί να καλυφθεί με την ενημέρωση, πρακτική εξοικίωση, εκπαίδευση εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που, ζώντας στην ορεινή, μειονεκτική Ελλάδα, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους παροχές, τις οποίες υποχρεούται η πολιτεία να προσφέρει.

Τα σχετικά προγράμματα που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο δεν πρέπει να περιοριστούν στη νησιωτική αλλά να περιλάβουν και την ορεινή Ελλάδα, που επίσης είναι απομονωμένη και απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης."

  

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.