Πολιτικη

Σμυρνιώτης: Πολύ το..παραμύθι, μηδενικό το έργο του κ. Παυλή

"Σε λίγο καιρό, συμπληρώνονται 3 χρόνια και 8 μήνες της θητείας του κ. Παυλή, όση δηλαδή ήταν ολόκληρη η δική μας. Και δεν έχει βάλει πρόκα, κυριολεκτικά!" είπε, χαρακτηριστικά, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης

Η φράση αυτή αποτελεί απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Σμυρνιώτης σε τοπικά Μ.Μ.Ε., στις 14 Μαρτίου 2018, με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαρτίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρθηκε και στα κορυφαία ζητήματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο, αναφέροντας τα εξής:

 

Πλατεία Πετρινού

Η δημοτική αρχή επιμένει να μην φέρνει μια σοβαρή κανονιστική και τώρα, δια της "πλαγίας οδού",  επιχειρεί να μετατρέψει σε μείζον ζήτημα μια αβλεψία του 2007 και, ουσιαστικά, να τροποποιήσει τη μελέτη, μεταφέροντας τα δέντρα για να δημιουργηθεί ο χώρος που προβλέπεται από την Υπουργική απόφαση του 2009. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η τροποποίηση-ακόμα κι αν γίνει, γιατί ακούστηκε και το..αστείο από τον κ. Δήμαρχο πως όλο αυτό θα κοστίσει μόνο 10.000 ευρώ- θα μπορέσει να λύσει κάποια θέματα. Σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη είναι πως, αφού απέτυχε με την κανονιστική, η οποία δεν εγκρίθηκε από το συμβούλιο, φέρνει τώρα το θέμα από το "παράθυρο". Η πρόταση που έκανα εγώ μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά, αν ανατρέξετε σε πολλές αναπλάσεις, αυτό που γίνεται είναι ενοποιήσεις κοινόχρηστων χώρων  και λύνεται άπαξ δια παντός το θέμα.

 

Κ.Ε.ΔΗ.Τ

Άκουσα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Παυλή να κάνει "βαθυστόχαστες" αναλύσεις για τη δική μας θητεία η οποία, κατ' αυτόν, χρέωσε την επιχείρηση 250.000 ευρώ. Με πολλή περιέργεια, παρακολούθησα που το πάει..Το πρόβλημα του κ. Παυλή, λοιπόν, ήταν πως μπήκε κάποιος μετακλητός ως Γενικός Διευθυντής -όπως προβλέπεται από το νόμο- και υπήρχε και κάποια υπάλληλος με εξτρά ωράριο, πράγμα που επιχείρησε και ο ίδιος να κάνει αλλά δεν "πέρασε" αυτό. Φυσικά, αναφέρθηκε και στον λογιστή. Και αυτός προσέλαβε λογιστή, άλλο αν δεν υπέγραψε ποτέ σύμβαση, ενώ μας τον είχαν παρουσιάσει. Και πως, άλλωστε, να υπογράψει αφού στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ έχει γίνει το "έλα να δεις". Και θα πω το εξής, μετά λόγου γνώσεως, : Αν δεν είναι ο ίδιος ο κ. Παυλής ένοχος, είναι συνένοχος σε αυτό το χάος που επικρατεί και στις αξιόποινες πράξεις που έχουν διαπραχθεί. Έχω κάνει σχετική μηνυτήρια αναφορά εδώ και 2,5 χρόνια. Περιμένουμε το πόρισμα του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης , η Εισαγγελία Τρίπολης έχει κάνει τις προκαταρκτικές εξετάσεις και αυτό που θα επιχειρήσω στο επόμενο συμβούλιο, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες παρατάξεις, είναι να βάλει ο Δήμος τον ορκωτό λογιστή. Αυτό το παραμύθι του κ. Παυλή, που αφορά το να δοθούν τα χρήματα από το Δήμο στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ προκειμένου η τελευταία να μισθώσει ορκωτό λογιστή, πρέπει να τελειώσει. Ο κ. Παυλής δε, ουσιαστικά, εγκάλεσε τη σημερινή διοίκηση της επιχείρησης  για κωλυσιεργία!  Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, προφανώς και δεν μπορεί η επιχείρηση να εισπράξει χρήματα. Ο κ. Παυλής είπε πως σταματά να ασχολείται με το θέμα. Δεν πειράζει, θα ασχοληθούν..άλλοι με αυτό το θέμα και μαζί του.

 

Διαχείριση Απορριμμάτων

Τραγελαφική η κατάσταση. Παρουσία του κ. Σκουρλέτη-στις 26 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου-, ο κ. Παυλής επιτέθηκε λάβρος εναντίον όλων και, ούτε λίγο ούτε πολύ, απείλησε τους πάντες επειδή δεν τον αφήνουν να κάνει αυτή τη διαχείριση που θέλει, η οποία θα έχει μηδενικό κόστος για τον πολίτη και μηδενικό υπόλειμμα. Στις 27 Φεβρουαρίου, βέβαια, τόσο ο κ. Φλαμπουράρης, όσο και ο κ. Φάμελλος- οι οποίοι τυγχάνει να είναι τεχνικοί-, του έδωσαν την κατάλληλη απάντηση. Ο κ. Παυλής ήταν άφαντος και, αργότερα, παρουσία του Πρωθυπουργού, το απόγευμα, είπε πως δεν τον αφήνουν να κάνει αυτή τη μηδενική διαχείριση. Μα, μηδενική διαχείριση κάνει εδώ και πολλά χρόνια, πετώντας τα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση. Προφανώς, με αυτές τις "ακροβασίες" που θέλει να κάνει στο Μεγαβούνι, θέλει να πάει τα σκουπίδια λίγο ψηλότερα , αφού και ο Άγιος Βλάσης "τελειώνει" οσονούπω. Έκανε μια σύμβαση για οδοποιία και περιφράξεις στα 62 στρέμματα και μας "κουνάει το δάχτυλο" λέγοντας πως κανείς δεν θα τον σταματήσει και άλλα τέτοια. Έλεος, λίγη σοβαρότητα, οι ανοησίες φτάνουν.

 

Τέλος, θέλοντας να κλείσει, όπως είπε, με χιούμορ τη συνέντευξή του, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε προς τη δημοτική αρχή πως "την "ψυχρή άσφαλτο" την χρησιμοποιούμε το χειμώνα, ενώ τώρα περιμένουμε καλοκαίρι.."

 

Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαρτίου υπήρχε θέμα έγκρισης πιστώσεως για την προμήθεια "ψυχρής ασφάλτου"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.