Πολιτικη

Αρκαδία: Προχωρά το Νομοσχέδιο για τις Λιγνιτικές Μονάδες

Πριν το Πάσχα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων. 

Η συμφωνία, για την αποεπένδυση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση της μονάδας Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια κατασκευής της Μελίτης ΙΙ και τις μονάδες στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει λεπτομέρειες του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων μονάδων, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και θα ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με τα εργασιακά.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των εργαζομένων, πηγές του υπουργείου αναφέρουν, πως είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας και πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΔΕΗ να προχωρήσει σε ανακατανομή τους, με βάση τις ανάγκες της εταιρείας. Βέβαια, όπως είχε αναφέρει πριν λίγες μέρες, σε εκδήλωση της ΔΕΗ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκης, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους που δεν θα παραμείνουν στις μονάδες. 

Εξάλλου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν έξτρα κίνητρα, όπως να συμψηφίζεται η αποζημίωση με το εφάπαξ. Τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει η έγκριση της Κομισιόν, που θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.