Πολιτικη

Τατούλης: "Σε τροχιά υλοποίησης το Μηναγιώτικο φράγμα"

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι έχουν ωριμάσει πλήρως οι μελέτες για το φράγμα και τα δίκτυα.

"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί με τη σκληρή, υπεύθυνη και συνεπή δουλειά μας βάλαμε το Μηναγιώτικο φράγμα σε σταθερή τροχιά υλοποίησης" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των μελετών τόσο του φράγματος, όσο και των αρδευτικών δικτύων του, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. 

"Το έργο δεν το ήξερε κανείς μέχρι το 2011, όταν με δική μου πρωτοβουλία και της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου αξιοποιήσαμε μια προπαρασκευαστική αναγνωριστική μελέτη. Δώσαμε κινητικότητα στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Κανελλόπουλο, Παπαγιαννίδη και Ιατρίδη, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του, εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ" δήλωσε ο κ. Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι με ευθύνη της περιφερειακής αρχής έχουν ωριμάσει πλήρως οι μελέτες για το φράγμα και τα δίκτυα.

Με το έργο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, θα αρδευτούν 35.000 στρέμματα και παράλληλα θα εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας σε μια περιοχή η οποία αναπτύσσεται τάχιστα τόσο στο επίπεδο του τουρισμού, όσο και της αγροτικής οικονομίας. 

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή έχει ήδη επεξεργαστεί χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης των έργων, ειδικά μετά την πλήρη απενοχοποίηση των ΣΔΙΤ, για την εφαρμογή υβριδικών μοντέλων τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης τέτοιων έργων. 

Αφού υπενθύμισε ο κ. Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον τρόπο που είχε καταγγείλει για το έργο αυτό την περιφερειακή αρχή ο επικεφαλής της ελάσσονας μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2011 κ. Πετράκο, τόνισε ότι "δεν είχαμε ποτέ γνώμονα την οποιαδήποτε κομματική ματιά πάνω στα έργα, παρά μόνο το όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της. Σε πολύ λίγα χρόνια έχουμε κάνει πολύ δυνατή την Πελοπόννησο και αυτό αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, κατά το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου κατά προτεραιότητα των δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος και του ταμιευτήρα της Τάκας. 

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά ακόμη έργα. Αφενός στο δίκτυο βελτίωσης της άρδευσης του Μεσσηνιακού κάμπου από τον Πάμισο, με προϋπολογισμό 15,5 εκατομμύρια ευρώ, την υλοποίηση του οποίου προγραμματίζει η περιφερειακή αρχή και, αφετέρου, την ένταξη του ώριμου φράγματος της Κελεφίνας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Ευρώτα και την αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων. 

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.