Πολιτικη

Παπαηλιού: "Επίσκεψη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής στη Γορτυνία"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού προτείνει, την επίσκεψη των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, στη Γορτυνία.

Πρόκειται για μία περιοχή λίκνο της Επανάστασης του 1821 που "εκπέμπει" φυσικό κάλλος, ιστορία, λαϊκό πολιτισμό και λαϊκή παράδοση.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τον προγραμματισμό των εργασιών της (27.3.2018), μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής : 

 

Χωρίς αμφιβολία οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αποτελούν σημαντικό θέμα. Ειδικότερα, η άρση της απομόνωσης περιοχών, οι οποίες είναι  δημογραφικά αποψιλωμένες, γηρασμένες και λιγότερο ή καθόλου ευνοημένες, αφορά πολλές παραμέτρους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, γεγονός που θα επιτρέψει σ΄ αυτές τις τοπικές κοινωνίες να παραμείνουν ζώσες.    

Η άρση μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της στρατηγικής συνοχής με πολιτικές ισόρροπης ανάπτυξης. Ενδεικτικά αλλά συνδυαστικά : 

-με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στο πλαίσιο του οποίου πρέπει να ιδωθεί και η εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων που φαινεται ότι θα διαμείνουν στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα,

-με αναπτυξιακές δράσεις αγροτουρισμού, ώστε οι λιγοστοί νέοι άνθρωποι που κατοικούν σ'αυτές τις περιοχές να έχουν εισόδημα και να προσδώσουν στη ζωή τους προοπτική,  

-με την παροχή εκπαιδευτικών και υγειονομικών υπηρεσιών που θα τους επιτρέψουν  να παραμείνουν στον τόπο τους.

 

Προτείνεται η επίσκεψη των μελών της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής σε μία περιοχή της ξεχασμένης Ελλάδας, στη Γορτυνία του νομού Αρκαδίας. Πρόκειται για μία περιοχή λίκνο της Επανάστασης του 1821 που "εκπέμπει" φυσικό κάλλος, ιστορία, λαϊκό πολιτισμό και λαϊκή παράδοση. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την παρθένα φύση και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν άξονες για την ανάταξή της.       

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.