Πολιτικη

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη για τον Άγγελο Δεληβοριά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, για την απώλεια του κ. Άγγελου Δεληβοριά, πρώην διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του συμπατριώτη μας Άγγελου Δεληβοριά, ενός ευπατρίδη του πολιτισμού της Ελλάδος, μιας σπουδαίας προσωπικότητας με διεθνές κύρος, ο οποίος με το ανοιχτό μυαλό του και τον οραματισμό του δημιούργησε νέα δεδομένα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Με το έργο του έχει αναμφίβολα καταταχθεί σε διακριτό μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που "ψήλωσαν" την  Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για την πατρίδα. 

Διακρίθηκε για τις σπουδές του, το πολυσχιδές έργο του, το οποίο θα παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, και για το γεγονός ότι έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του.  

Κατέκτησε εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες και στην κοινωνία και τίμησε την Ελλάδα και την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους. 

Ήταν ιδιαίτερη τιμητική η συνεργασία μας για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα δε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντησή μας τότε σημάδεψε τόσο εμένα προσωπικά, όσο και την προσπάθεια που κατέβαλλα από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού. 

Το παράδειγμά του θα συνεχίσει στο διηνεκές να αποτελεί ελπίδα για τον τόπο μας. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια"

 

Πέτρος Τατούλης 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από τη βράβευση του Άγγελου Δεληβοριά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το Νοέμβριο του 2016 στην Παλαιά Βουλή

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.