Πολιτικη

Με 151 "ναι" έναντι 124 "όχι" ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της ΔΕΗ

Με 151 "ναι" έναντι 124 "όχι", πέρασε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο "Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού".

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισε η αντιπολίτευση. Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και σε ό,τι αφορά την κυβερνητική παράταξη, απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Απουσίαζε και ο Κώστας Ζουράρις. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Συνολικά απουσίασαν από την ψηφοφορία 25 βουλευτές

 

"Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα", ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι διαρκούσης της συζήτησης τα εργασιακά θέματα αποσαφηνίστηκαν ενώ διαμορφώθηκε και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις τοπικές κοινωνίες οποίες, πέρα από την παροχή φθηνού ρεύματος, θα δουν βελτιωμένο τον τοπικό πόρο για το λιγνίτη και επίσης, όπως νωρίτερα ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, θα ωφεληθούν και από τον εθνικό πόρο μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση σημειώνοντας ότι εάν τελικά προχωρήσει θα πρέπει να υπάρξουν "ισοδύναμα".

"Δεν πείθουν οι απαντήσεις, μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί μπήκε η Μεγαλόπολη στις λιγνιτικές μονάδες που πωλούνται", ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "η Αρκαδία είναι από της πλέον μειονεκτικές περιοχές. Το ΑΕΠ εμφανίζεται υψηλό εξαιτίας της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω ανεργία. Κι αυτό γιατί θα αφαιρέσει το κοινωνικό στοιχείου που η ΔΕΗ εμπλούτιζε την περιοχή. Θα καταργήσει ίσως όχι αμέσως, θέσεις εργασίας ενώ θα μειώσει το εισόδημα κατοίκων. Είναι μείζον ζήτημα  η πώληση των λιγνιτικών μονάδων".

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, insider.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.