Πολιτικη

ΠΑΜΕ:"Η πρωτομαγιά είναι ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης"

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (1/5) και ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία Πετρινού, ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

"Συνάδελφοι, εργάτες, άνεργοι, νέοι και νέες, 

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44, όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για κατακτήσεις και δικαιώματα για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά. 

Είναι ημέρα επιθεώρησης των δυνάμεων, απολογισμού και εφαλτήριο νέων αγώνων.

Η 1η Μάη του 2018 βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις, που διαμορφώνουν νέα και σύνθετα καθήκοντα. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία η εργατική τάξη μάτωσε στην κυριολεξία για να σωθούν τα μονοπώλια, τα αστικά επιτελεία ετοιμάζονται για την φάση της ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για την εργατική τάξη. Η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη» ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμε της 4ης αξιολόγησης, ενώ ετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι θα υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, επειδή το κεφάλαιο περνά σε φάση ανάκαμψης. Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων και φρούδων ελπίδων που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αποκατάσταση δικαιωμάτων και μισθών. Χρειάζονται πολλαπλάσιοι αγώνες για να καταφέρουμε να ανακτήσουμε ότι χάσαμε. Τον δρόμο τον δείχνουν τα σωματεία και ομοσπονδίες που οργανώνουν τον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς. Είναι θετικά τα μηνύματα από το μέταλλο και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη όπου μετά από πολύμηνο αγώνα υπογράφηκε σύμβαση με αυξήσεις, στον κλάδο των κατασκευών μετά από επιτυχημένο κλαδικό απεργιακό αγώνα και καθημερινή μάχη στα εργοτάξια βρισκόμαστε κοντά στην υπογραφή κλαδικής σύμβασης, στην ίδια ρώτα και η ομοσπονδία τροφίμων-ποτών πραγματοποίησε επιτυχημένη απεργία στις 29 Μάρτη. Χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί η δουλειά των συνδικάτων για την αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος κάτω από αυτόν. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο, όπου έτρεξε να υπογράψει για άλλη μία χρονιά ΕΓΣΣΕ νομιμοποιώντας των επαίσχυντο μισθό των 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα της νοθείας και του εκφυλισμού. Η κυβέρνηση επιτίθεται και στην εργατική λαϊκή κατοικία, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς, ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ενώ από την 1η Μάη θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ. Τα συνδικάτα μπαίνουν μπροστά και θα κάνουν πράξη το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

 

Συνάδελφοι, εργάτες, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των μονοπωλίων με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, και προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, μέσα από την λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση». Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Η κυβέρνηση με αυτό το ρόλο που έχει αναλάβει, έχει τεράστιες ευθύνες, για την βάση της Σούδας που την διατηρεί και την αναβαθμίζει, για την διαμόρφωση μιας σειράς νέων νατοϊκών βάσεων σε όλη την χώρα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Σύρο, στα πλαίσια του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας. Μας ετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, ετοιμάζουν την χώρα να γίνει το επόμενο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μέσα από ρευστές συμμαχίες πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δύνη της βαρβαρότητας. Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό. 

Οι εργάτες πρέπει να έχουν καθαρό ότι αυτοί που σήμερα τους παίρνουν το σπίτι, τους αφήνουν άνεργους, τους κόβουν τους μισθούς, είναι οι ίδιοι που αύριο θα τους βομβαρδίζουν τα σπίτια θα τους ξεκληρίζουν τις οικογένειες, είναι οι ίδιοι που στο τέλος του πολέμου θα θέλουν να σου ξαναπάρουν το σπίτι, να σε αφήσουν άνεργους, να σου κόψουν τον μισθό.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν η εργατική τάξη της χώρας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο. Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση, Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. 

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!"

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.