Πολιτικη

Γόντικας: "Η Περιφέρεια διευκολύνει αισχρές διεκδικήσεις εργολάβων για αποζημιώσεις"

Ο κ. Γόντικας αναφέρει ότι με αισχρές μεθοδεύσεις όπως της σιωπηρής απόρριψης και των απανωτών παρατάσεων η Περιφέρεια διευκολύνει τις διεκδικήσεις κατασκευαστικών εταιρειών. 

 "Πριν από ένα χρόνο η ανάδοχος εταιρεία του έργου στο λιμάνι Βραχατίου ΔΙΑΤΜΗΣΗ (πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη) γραπτά ζητά αποζημιώσεις 1.247.000 ευρώ για επτάμηνη διακοπή εργασιών το 2016. Έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δυο διακοπές διάρκειας 9 μηνών και σίγουρα επίκεινται νέες ανάλογες διεκδικήσεις.

Είναι η εταιρεία, που δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2015, όταν βασικός μέτοχος και στα χαρτιά ήταν ο Φλαμπουράρης, ανεδείχθη ανάδοχος στο έργο, παρόλο που δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα όταν έγινε ο διαγωνισμός (23-9-2014).

Είναι η εταιρεία που πήρε στην πλάτη του ο κ Τατούλης στις αρχές του 2015, όταν αποκαλύφθηκε στο πανελλήνιο ότι, δεν μπορεί να πάρει δημόσιο έργο εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι υπουργός και ο κ Τατούλης, πριν μιλήσει ο κ Φλαμπουράρης δημόσια είπε ότι ήταν όλα νόμιμα. 

Είναι η εταιρεία που στις 20 Μάη του 2015 γνωστοποιεί γραπτά στην Περιφέρεια ότι θα εγείρει διεκδικήσεις αποζημιώσεων και ο κ Τατούλης παρόλα αυτά υπογράφει την Σύμβαση.

Είναι η εταιρεία που στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2015, την περίοδο που μπήκαν τα capital controls, που κανένας δεν δάνειζε κανέναν, με ενέχυρο τη Σύμβαση αυτή πήρε δάνειο από Τράπεζα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ η εταιρεία θωρακίζεται και διεκδικεί, ο κ Τατούλης υπογράφει τη σύμβαση που προβλέπει ότι σε 4 μήνες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμάνι, παρόλο που γνωρίζει πριν υπογράψει ότι, η εταιρεία θα διεκδικήσει αποζημιώσεις, αφού δεν μπορεί να γίνει ένα λιμάνι σε δυο μήνες. 

Η κα Νικολάκου και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής παρόλο που γνωρίζουν για τις διεκδικήσεις της εταιρείας, και τα προβλήματα στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης του έργου, δίνουν απανωτές παρατάσεις περαίωσης του έργου, (έξι τον αριθμό) ακόμα και σε περιόδους που ο ανάδοχος έχει κάνει διακοπές εργασιών. 

Αντί να δεχτούν, να στηρίξουν και να υλοποιήσουν την απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της ΠΕ Κορινθίας, που πριν δυο χρόνια δεν έκανε δεκτή την πρώτη διακοπή των εργασιών από τον ανάδοχο, να τον αποβάλουν από το έργο καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό αποζημιώσεων, (περίπου 28.000 ευρώ) και να διαλύσουν την εργολαβία, σέρνουν την υπόθεση δυο χρόνια τώρα, όπως κάνουν και με το φράγμα του Ασωπού, όπως έκαναν με το Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, με τα αποχετευτικά Κρανιδίου, Γυθείου κλπ που διεκδικούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις.     

Ενώ η εταιρεία θωρακίζεται και με συνέπεια υλοποιεί τις απαιτήσεις για διεκδικήσεις αποζημιώσεων που γραπτά γνωστοποίησε πριν υπογραφεί η σύμβαση, η Περιφέρεια ο κ Τατούλης η κα Νικολάκου, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν τις αισχρές διεκδικήσεις του εργολάβου, κλώθουν να περνά ο καιρός και να μεγαλώνει το ύψος των αποζημιώσεων που διεκδικεί.

Η Περιφερειακή Αρχή που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι υπόλογη απέναντι στις αισχρές απαιτήσεις της εταιρείας πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη.

Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με αποζημιώσεις στον εργολάβο ούτε με ένα ευρώ τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Στη προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής απέρριψαν το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να παραπέμψουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έδωσαν άλλη μια παράταση περαίωσης του έργου.

Εμείς βάζουμε ανοιχτά το ζήτημα, να φέρουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση και αποφάσεις, διαφορετικά να πληρώσουν Τατούλης – Νικολάκου και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής που με την πολιτική τους και τις αποφάσεις τους όχι μόνο εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά διευκολύνουν και τις αισχρές διεκδικήσεις αποζημιώσεων στα χαρτιά. "

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.