Πολιτικη

Σε.."αρένα" μετατρέπεται η Πελοπόννησος

"Μαλλιοτραβήγματα" στη Μεσσηνία, "σκληρές" δηλώσεις και απαντήσεις με αγωγές στην Αργολίδα, δίνουν τον τόνο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ προσώπων και.."συστημάτων" που διαγκωνίζονται για τα "πρωτεία" στην Περιφέρεια

 

Η φερόμενη ως Πρωθυπουργική απόφαση για αυτοδιοικητικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019-μαζί με τις εθνικές και με απλή αναλογική-, αλλάζει ριζικά τα δεδομένα, καθώς προκαλεί σε πολλούς εκνευρισμό και σε άλλους απορία ή..ιλαρή διάθεση.

 

Πέρα από την όποια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ήδη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα "όργανα" έχουν αρχίσει να παίζουν και οι ήχοι που παράγουν είναι οξείς..

 

Στη Μεσσηνία, η υπόθεση των υποκλοπών που κατήγγειλε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αλειφέρη, οδήγησε στην "απενεργοποίησή" της- μέσω απόφασης του εκτελεστικού οργάνου της Περιφερειακής Αρχής- και στην ανάληψη της διοίκησης της περιφερειακής ενότητας από τον ίδιο τον κ. Τατούλη, ουσιαστικά. Ωστόσο, η ταυτόχρονη παρουσία της κ. Νικολάκου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη, με την κ. Αλειφέρη στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας, οδηγεί ενίοτε σε.."απείρου κάλλους" σκηνές, καθώς δεν κρύβεται η "συμπάθεια" που τρέφει η μια γυναίκα προς την άλλη..

 

Την ίδια στιγμή, στην Αρκαδία, προβληματισμό προκαλούν οι επώνυμες καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες κατά του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του κ. Τατούλη, του κ. Γιώργου Ρουμελιώτη. Πέρα από την όποια ουσία της υπόθεσης, η άρνηση του κ. Ρουμελιώτη να δεχθεί έλεγχο των οικονομικών του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης από την Κυνηγετική Ομοσπονδία, δημιουργεί ερωτηματικά και "σκιές", σε σχέση με τον, έτσι κι αλλιώς, δημοφιλή Αντιπεριφερειάρχη.

 

Στην Αργολίδα δε, οι πρόσφατοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, κ. Καμπόσου,- σε τηλεοπτική του συνέντευξη- κατά Αντιπεριφερειαρχών, προκάλεσαν την άμεση απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά του Δημάρχου, ενώ πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγιωτοπούλου. 

 

Κι ενώ όλα αυτά δημιουργούν προβληματισμό στην Περιφερειακή Αρχή αλλά και σε ορισμένα πολιτικά κόμματα, ο κ. Τατούλης έχει βάλει όλες του τις "μάρκες" στη "ρουλέτα" της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της ίδρυσης της συνεταιριστικής, αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

Υπό αυτή την έννοια-και με δεδομένο πως ο κ. Περιφερειάρχης έχει δηλώσει υποστηρικτής της απλής αναλογικής διαφωνώντας ριζικά σε άλλες διατάξεις του Κλεισθένη-, μάλλον ευνοείται ο σχεδιασμός του κ. Τατούλη από μια μετάθεση των εκλογών στις 13 Οκτώβρη του 2019, καθώς αυτό που χρειάζεται πρωτίστως είναι χρόνος.

 

Από την άλλη, η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν ευνοεί τον κ. Τατούλη αφού, σε τέτοιες περιπτώσεις, είθισται να δημιουργείται πόλωση που, παραδοσιακά, ευνοεί τους υποψηφίους με "χρίσματα".

 

Εκτός αν ο κ. Περιφερειάρχης σκοπεύει να λάβει "χρίσμα", έστω και άτυπα, γεγονός που και πάλι θα ταυτίσει-εν μέρει- την "τύχη" του με το όποιο κόμμα.

 

Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση να παρουσιαστούν φαινόμενα "απαξίωσης" του κομματικού συστήματος στις επόμενες εκλογές, γεγονός που θα ευνοήσει τους δεδηλωμένα "ανεξάρτητους" υποψηφίους.

 

Η τελευταία αυτή περίπτωση δεν είναι πολύ πιθανή, καθώς θα έχουν προηγηθεί-σε κάθε περίπτωση- οι Ευρωεκλογές, όπου και, συνήθως, εκτονώνεται η λεγόμενη "αρνητική" ψήφος ή η διαμαρτυρία των πολιτών.

 

Τέλος, υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε "εκπλήξεις" σε υποψηφιότητες, τόσο για την Περιφέρεια όσο και για τους Δήμους. Πολλά ακούγονται, ελάχιστα επιβεβαιώνονται αλλά είναι αλήθεια πως η "κόπωση" και η "απογοήτευση" του εκλογικού σώματος μπορεί να οδηγήσει σε υποψηφιότητες που, αυτή τη στιγμή, δεν τις φαντάζεται κανείς..Ή σχεδόν κανείς..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.