Πολιτικη

Ξεκίνησε το έργο EnerMOB που συμμετέχει η Περιφέρεια

Την Δευτέρα και Τρίτη 23-24 Απριλίου 2018, στην πόλη Ragusa της Ιταλίας έγινε η εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου "EnerMOB - Interregional Electromobility Networks for intERurban low carbon MOBility", στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg-ADRION, και έχει διετή διάρκεια (2018-2019).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση και γνωριμία των εταίρων και συζητήθηκε αναλυτικά ο τρόπος υλοποίησης του έργου. Στο έργο EnerMOB συμμετέχουν άλλοι 4 οργανισμοί από διαφορετικά κράτη της Μεσογείου:

 

 Ελεύθερη Δημοτική Κοινοπραξία της Ragusa – Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής – Γραφείο Ευρωπαϊκής Πολιτικής - Ιταλία

 Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία της Βόρειας Primorska Ltd, Nova Gorica – Γραφείο έργων – Σλοβενία

 Κομητεία Primorje and Gorski Kotar – Τμήμα Θαλάσσιου Τομέα, Μεταφορών και Επικοινωνιών – Κροατία

 Περιφερειακή Οικονομική Αναπτυξιακή Εταιρεία Sumadija and Pomoravlje – Τμήμα Ανάπτυξης - Σερβία

 

Το έργο EnerMOB στοχεύει στη μελέτη και υποστήριξη κοινών λύσεων για ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς σε δια-αστικό και διαπεριφερειακό επίπεδο, εγκαθιστώντας πιλοτικά δίκτυα υποδομών φόρτισης και υιοθετώντας βιώσιμες τεχνολογίες για τη διαχείριση της ζήτησης ενέργειας στις ηλεκτρικές μεταφορές.

Το πρόγραμμα κυρίως στοχεύει να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στα υπάρχοντα αστικά και περιφερειακά συστήματα μεταφορών της περιοχής της Αδριατικής σύμφωνα με διαπεριφερειακές κοινές κατευθυντήριες γραμμές και να συγκεντρώσει τις εμπειρίες ήδη ελεγμένων προγραμμάτων και δράσεων από πιο προχωρημένα ευρωπαϊκά κράτη.

Επιπλέον το πρόγραμμα θα αναπτύξει πιλοτικές δράσεις ώστε να δοκιμάσει μεγαλύτερες συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών πόλεων με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ελέγχοντας πιθανά προβλήματα στις φάσεις οδήγησης και φόρτισης.

Στο πλαίσιο των κύριων αποτελεσμάτων του, το έργο θα αναπτύξει ένα πιλοτικό μοντέλο διακρατικού δικτύου ηλεκτρικών μεταφορών που θα συνδέει παράλληλα τοπικά δίκτυα εξοπλισμού παροχής ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δια-αστικοί και διαπεριφερειακοί περιορισμοί.

Στην εναρκτήρια συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετείχε υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφέρειας, που παρουσίασε γενικά στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Πακέτου Έργου 3 για το οποίο είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως συμμετέχουσα στο Πρόγραμμα.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.