Πολιτικη

Κεντρικός ομιλητής o Δήμαρχος σε τιμητική εκδήλωση (photos)

Στη λαμπρή εκδήλωση στην Κέρτεζη Καλαβρύτων προς τιμήν του ήρωα αγωνιστή του 1821 Αναγνώστη Στριφτόμπολα, παρευρέθη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ως κεντρικός ομιλητής, την Κυριακή 6 Μαϊου 2018. 

Χαιρετισμό παρέθεσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών κα Γεωργία Χασαποπούλου.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης στην κεντρική του ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορική μάχη του Λεβιδίου και την σημασία της για την μετέπειτα εξέλιξη της Επανάστασης του 1821 ως "Μέγας Θεμέλιος Λίθος" του κολοσσιαίου οικοδομήματος της Ελληνικής ελευθερίας αλλά και την αντικειμενική προσέγγισή της και η αντανάκλαση της στο σήμερα ως πολύτιμον κληρονομιάν σε συνάρτηση με τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και σε αλληλεπίδραση με σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Αναγνώστης Στριφτόμπολας, που με τον προσωπικό του αγώνα, κατέδειξε πως υπήρχαν στη ψυχή του Έλληνα, ακατάλυτες αξίες που συνέβαλαν στη ροή της μοναδικής ιστορίας που γράφει κάθε τόπος.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι με τη βοήθεια της ιστορικής μας μνήμης και συνείδησης στόχος μας είναι και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε το Παρόν μας, ειδικά σε αυτή την παρούσα χρονική περίοδο, που τη χαρακτηρίζουν μεγάλες αμφισβητήσεις και η έλλειψη αισιοδοξίας και ελπιδοφόρας προοπτική.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.