Πολιτικη

Mήνυμα Παπαηλιού στην εκδήλωση του ΠΑ.Δ.Ο.Π.

"To σημερινό διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασταθές και ρευστό", δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, κλείνοντας την εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κλείνοντας την εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης με θέμα "Παπαναστασίου-Λαμπράκης-Ειρήνη", που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη (24.5.2018), είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

"Στη σημερινή εκδήλωση για την Ειρήνη προτάσσονται δύο εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας, της Αρκαδίας, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Και οι δύο έδρασαν σε διαφορετικές εποχές, άφησαν όμως το αποτύπωμά τους, με τη δράση τους και ο Γρηγόρης Λαμπράκης με την ίδια τη ζωή του, στους αγώνες για την Ειρήνη.

Το γεγονός, ότι αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η Ειρήνη, αποδεικνύει ότι αυτή εξακολουθεί και σήμερα να είναι ζητούμενο. 

Πόλεμοι διεξάγονται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Υπόβαθρό τους τα μεγάλα συμφέροντα που, συγκρουόμενα,  προωθούνται από τους ισχυρούς της γης, οι οποίοι προσπαθούν να υποτάξουν τους λαούς οικονομικά,  πολιτιστικά και πολιτικά.  

To σημερινό διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασταθές και ρευστό, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.  Η προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση είναι να παραμείνουν  ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ώστε να υπάρξουν δυνατότητες και προοπτική συνανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων. Όρος για αυτά, η αποκατάσταση και διατήρηση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.