Πολιτικη

Υφ. Παιδείας Μπαξεβανάκης σε σχολικές μονάδες του Άστρους

Συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, σχολικές μονάδες του Άστρους στη Βόρεια Κυνουρία του Νομού Αρκαδίας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης ήταν συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Σελίμη Γιώργο και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παπαηλιού Γιώργο.

 

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Άστρους, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση σε ένα εξαιρετικό κλίμα με εκπαιδευτικούς, τονίζοντας τη συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας. Αναφέρθηκε στο σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών/-ητριών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), την πρόσβαση σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τη συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο "Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας", το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ.

Επισήμανε την έναρξη του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.", που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια και τόνισε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 70 εκ. € με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

 

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.