Πολιτικη

Καμπόσος: Κάτι "μυρίζει" στο θέμα των Σκοπίων

Συνεδρίασε στην Τρίπολη, στις 30 Μαΐου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρόντος του Πρόεδρου του και Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, κ. Δημήτρη Καμπόσου.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τυπικού χαρακτήρα και αφορούσαν πολιτιστικές δράσεις που συγχρηματοδοτεί η ΠΕΔ, αλλά και την οργάνωση ημερίδας στην Τρίπολη με θέμα τη νέα μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται "Κλεισθένης".

 

Ο κ. Καμπόσος, σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικά ΜΜΕ, εστίασε στη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, επεσήμανε πως σύσσωμη η αυτοδιοίκηση έχει απορρίψει τον "Κλεισθένη", όπως αυτός περιγράφεται στο σχέδιο νόμου που το αρμόδιο Υπουργείο έχει θέσει σε διαβούλευση, αλλά, όπως είπε, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την Κυβέρνηση. Χαρακτήρισε δε σημαντική, ως προς τις "ζυμώσεις" που θα κινήσει, τη σχετική ημερίδα που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη την Κυριακή, 3 Ιουνίου.

 

Όσον αφορά τις πληροφορίες πως έχει "κλειδώσει" η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την επίσημη ονομασία των τελευταίων, ο κ. Καμπόσος δήλωσε, κατηγορηματικά, πως θεωρεί αδιανόητο να μην ζητηθεί η γνώμη του ελληνικού λαού για τη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία της γείτονος χώρας, προσέθεσε δε πως αφού τα Σκόπια είναι κομμάτι της λεγόμενης "Αρχαίας Μακεδονίας", θα μπορούσαν να ονομαστούν "Επαρχία της Μακεδονίας".

 

Τέλος, ο κ. Καμπόσος υποστήριξε πως κάτι "μυρίζει" στην υπόθεση των Σκοπίων και "μυρίζει" άσχημα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.