Πολιτικη

Γούργαρης: "13 εκατ. απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας"

Επερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με θέμα "13 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας σε προμηθευτές".

Ακολουθεί η επερώτηση:

 

Θέμα: "13 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας σε προμηθευτές".

"κ. Περιφερειάρχη,

Οι απλήρωτες υποχρεώσεις στις 31-12-2017 εκτοξεύτηκαν σε 11.134.879 ευρώ από 7.068.776 ευρώ, που ήταν στις αρχές του 2017 δηλαδή αυξήθηκαν κατά 4 εκάτ. Ευρώ ή σε ποσοστό κατά 157%.

Προβλέπεται επίσης ότι, στο τέλος του χρόνου, του 2018 θα εκτιναχθούν σε 13 εκάτ. από 11 εκάτ. που ήταν στην αρχή της χρονιάς δηλαδή θα αυξηθούν κατά 2 εκάτ. ευρώ.

Για να μην βιαστείτε και εκτεθείτε, λέγοντας για άλλη μία φορά ότι, το ΚΚΕ και ο Γούργαρης λένε ψέματα, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις, είναι απολογιστικά στοιχεία και εκτιμήσεις δικές σας και των Υπηρεσιών.

Αφορούν απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας προς μικρούς προμηθευτές και εμπόρους της Πελοποννήσου, που στενάζουν για ρευστότητα, για κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ κεφάλαια κίνησης και εσείς δεν τα αποδίδετε.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς προμηθευτές π.χ. καυσίμων, να μην προσέρχονται σε διαγωνισμούς, να μην δίνουν προσφορές, γιατί δεν έχουν δυνατότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την Περιφέρεια, αφού αυτοί αγοράζουν μετρητοίς και θα πληρωθούν μετά από μήνες ακόμα και χρόνια.

Ερωτάσθε λοιπόν.

• Που οφείλεται αυτή η εκτόξευση κατά την τελευταία χρονιά των απλήρωτων υποχρεώσεων της Περιφέρειας;

• Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές και να τονωθεί η αγορά με ένα τόσο σοβαρό ποσό εκατομμυρίων ευρώ;

• Τι στόχο βάζετε για το τέλος του 2018, σχετικά με τις απλήρωτες υποχρεώσεις;"

 

Ο επερωτών

Βαγγέλης Γούργαρης 

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.