Πολιτικη

Επίθεση Τατούλη εναντίον κομμάτων και ΜΜΕ

Το στρατηγικό δόγμα του "σιδερένιου καγκελαρίου" Όtto Von Bismarck, φαίνεται πως υιοθέτησε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2018, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δόγμα που περιγράφεται με τη φράση: "Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση".

Με την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος" να προσπαθεί να αντέξει τους "κραδασμούς" που προκαλεί η εύθραυστη σχέση Πέτρου Τατούλη και Ν.Δ., τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να καλύπτονται από.."ομίχλη" λόγω της αβεβαιότητας του εκλογικού συστήματος με το οποίο θα διεξαχθούν και την υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων ακόμα στα.. χαρτιά, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως ο κ. Τατούλης είχε "στριμωχτεί" για τα καλά, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν της πολιτικής του δράσης.

Ωστόσο, η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων- η οποία ανακοινώθηκε πως θα συμβεί στις 14 Ιουνίου 2018, στην Τρίπολη, παρόντος ίσως και του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα-, έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Τατούλη να.. περάσει εκείνος στην επίθεση.

 

Θέτοντας τον εαυτό του και την παράταξή του ως μοναδική εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κομματοκρατία, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους "οσφυοκάμπτες" της πολιτικής, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να απευθυνθεί στους πολίτες, αποκαλώντας τους "μοναδική μας στήριξη".

 

Εδώ και καιρό, άλλωστε, ο κ. Τατούλης προβάλει, με συνέπεια, ένα υπερκομματικό προφίλ και δεν διστάζει να συγκρούεται με όποιον θεωρεί πως θίγει τα συμφέροντα της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου.

 

Στις 6 Ιουνίου, ο κ. Τατούλης είχε κάτι να πει για όλους, σχεδόν, τους παράγοντες της πολιτικής ζωής στην Πελοπόννησο:

 

Για μερίδα συμβούλων της μειοψηφίας

Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε ολόκληρη τη μείζονα μειοψηφία, αλλά και άλλους συμβούλους μειοψηφικών παρατάξεων, ως "οσφυοκάμπτες", "διαπλεκόμενους" ή, απλά "άσχετους".

 

Για Κυβέρνηση και στελέχη της Ν.Δ.

 

Σε Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση απέδωσε ο κ. Περιφερειάρχης την, σχεδόν, πλήρη ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης της Σ.Δ.Ι.Τ, ενώ, παράλληλα, επιτέθηκε σε στελέχη της Ν.Δ. που, όπως είπε, τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σε στελέχη της δικής του παράταξης με σκοπό να την υπονομεύσουν. Μάλιστα, δήλωσε πως θα αναφέρει και ονόματα σύντομα.

Για Μ.Μ.Ε

Ο κ. Τατούλης αποκάλυψε πως υπήρξε περίπτωση τοπικού μέσου ενημέρωσης, το οποίο επικοινώνησε με την εταιρεία "Τέρνα", θέλοντας να πληροφορηθεί πως θα διατεθούν τα οικονομικά ποσά που προορίζονται για τη διαδικασία της δημοσιότητας που "συνοδεύει" το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε αντίδραση από δημοσιογράφο, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τατούλη να κατονομάσει το μέσο. Η παρέμβαση αυτή οδήγησε σε αντιπαράθεση μεταξύ περιφερειακών συμβούλων της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" και του εν λόγω δημοσιογράφου, ενώ ο κ. Τατούλης δήλωσε πως "τα φασιστοειδή υποκείμενα με ενοχικά σύνδρομα, είναι λογικό να ενοχλούνται όταν αναφέρω τέτοια περιστατικά. Για κάποιους,, η Χρυσή Αυγή είναι σύμμαχος. Για εμάς είναι εχθρός". 

Όπως άφησε να εννοηθεί, πάντως, ο κ. Τατούλης δεν αναφερόταν στο συγκεκριμένο δημοσιογράφο και το μέσο που εκπροσωπεί, αλλά σε άλλο τέτοιο.

 

Ουσιαστικά,  στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου, ο κ. Τατούλης οριοθέτησε τα δυο "αντίπαλα στρατόπεδα" που, κατ' αυτόν, θα κληθούν να αναμετρηθούν  στο μέλλον για τα "πρωτεία" της Πελοποννήσου, τοποθετώντας τη "Νέα Πελοπόννησο" στον αντίποδα της χρόνιας διαφθοράς, διαπλοκής και κομματοκρατίας που ταλανίζει την ελληνική επικράτεια.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.