Πολιτικη

"Τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και MME;"

Επερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Γιώργου Παπαηλιού και άλλων 13 βουλευτών προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης;

Είναι γνωστό, ότι η χρεωκοπία της χώρας οφείλεται, εκτός των άλλων, στο σύστημα "διαπλεκόμενης διαφθοράς" των τραπεζών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των παλαιών πολιτικών κομμάτων, το οποίο κυριαρχούσε επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο εκκαθάρισης και περαιτέρω αντιμετώπισης αυτού του συστήματος συγκροτήθηκε Εξεταστική  Επιτροπή για τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιριών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα. Η Εξεταστική Επιτροπή εξέδωσε σχετικό πόρισμα, αντίγραφο του οποίου παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο πόρισμα διαπιστώνεται η πιθανή τέλεση σωρείας αδικημάτων, όπως αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδής βεβαίωση, ψευδορκία, αδικήματα του τραπεζικού δικαίου, ορισμένα εκ των οποίων  έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση για την τύχη των υποθέσεων που εμπεριέχονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων και ο ανεξάρτητος βουλευτής-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία τον ερωτούν σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πληροφορήσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό

-) αν ερευνήθηκαν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη οι διαπιστωμένες στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παράνομες πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων που εκπροσωπούν τραπεζικά ιδρύματα, κόμματα και ιδιοκτήτριες εταιρίες μέσων μαζικής  ενημέρωσης 

-) αν  έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σε ποιό στάδιο βρίσκεται κάθε μία από τις υποθέσεις"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.