Πολιτικη

Δέδες: "Στρατηγική η θέση της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο!"

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, έκανε απολογισμό έργων του υπουργείου του και εξήγγειλε έργα, τα οποία άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν.

Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και τις μεγάλες προσωπικότητες, που άλλαξαν την πορεία της χώρας συμβάλλοντας στην οικονομική, επιστημονική, κοινωνική και πολιτική ζωή της, ο κύριος Δέδες αναφέρθηκε στη δύναμη των Αρκάδων, οι οποίοι εν καιρώ κρίσης βρήκαν τρόπους, ανέδειξαν αξιότητες και αξιοποιώντας με σκληρή και μεθοδική δουλειά τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους, που θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει η πατρίδα μας, κατάφεραν να ριζώσουν, να διακριθούν και να συνεισφέρουν σημαντικά στη σύγχρονη Ελλάδα, έκανε μνεία και στους απόδημους Αρκάδες, οι οποίοι κατάφεραν μεταξύ άλλων να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνιών που τους δέχτηκαν.

 

"Η τελευταία περιπέτεια της πατρίδας μας κράτησε μία δεκαετία -μέχρι και σήμερα- και σημάδεψε την οικονομική και κοινωνική ζωή. Η κρίση αυτή δεν ήρθε τυχαία, ούτε ήταν απρόβλεπτη. Το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο στη χώρα, βασισμένο στην ενίσχυση της κατανάλωσης με δανεικά προϊόντων, που δεν παράγονταν πια στη χώρα μας. Η έλλειψη εθνικών πολιτικών, που να είναι βασισμένες στην ενίσχυση της παραγωγής και των σημαντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα μπορούσαν να φέρουν πλούτο στη χώρα. "

"Όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και σε αυτόν των υποδομών, οι λογικές που επικράτησαν ήταν διασπαρμένοι πόροι σε μικρά έργα χωρίς σχέδιο και συντονισμό με προεκλογικές στοχεύσεις, ανισότητες και διαφορετικές ταχύτητες ανάπτυξης ανάμεσα στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια της χώρας, καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση των έργων, που θα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένα και σε λειτουργία ωθώντας την οικονομία της χώρας εδώ και δεκαετίες για την απρόσκοπτη και έγκαιρη ολοκλήρωσή τους."

"Η Ελλάδα ακόμα και στο κέντρο της οικονομικής κρίσης κατάφερε σημαντικά πράγματα. Έργα βαλτωμένα και ημιτελή, που ολοκληρώθηκαν. Σήμερα η Ελλάδα ολοκληρώνει τα δίκτυα και τις υποδομές της και προχωρά σε καινούριο ρογραμματισμό, που θα την οδηγήσει και στον χώρο των υποδομών στην κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση."

 

Μετά από έναν απολογισμό έργου του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών, ο κύριος Δέδες τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του οδκού άξονα Πάτρα - Πύργος, που δεν εφάπτεται στο νομό Αρκαδίας, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό άξονα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και σε συνδυασμό με τον Μορέα αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική θέση του νομού Αρκαδίας στο κέντρο της Πελοπονήσου, δίνοντας δυνατότητες -αν υλοποιηθούν οι εγκάρσιες συνδέσεις ανάμεσα στους δύο αυτοκινητόδρομους- να αναβαθμιστεί οικονομικά, αναπτυξιακά, εμπορικά και μεταφορικά ακόμα περισσότερο ο νομός Αρκαδίας.

Αναφορά έγινε και στη βοήθεια, που δέχτηκε ο νομός Αρκαδίας από το εν λόγω υπουργείο μετά από μεγάλες καταστροφές, που οφείλονταν στην κλιματική αλλαγή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και της έλλειψης κατάλληλων υποδομών. 

 

Αντιπλημμυρική προστασία:

"Η ελληνική πολιτεία μέχρι τώρα είχε αμελήσει τέτοια έργα και οι σχεδιασμοί ήταν ελλειμματικοί. Για εμάς θα αποτελέσει προτεραιότητα για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία του πολίτη. Ανατέθηκαν λοιπόν αδαπάνως από το υπουργείο μας και κάποιες ανατέθηκαν, μελέτες που καλύπτουν το σύνολο της αντιπυρικής προστασίας για όλες τις περιοχές."

"Σε σχέση με τις μελέτες των αυτοκινητοδρόμων Μορέας και Ολυμπία Οδός έγιναν πριν 10 χρόνια. Από τότε έχει αλλάξει η φυσιολογία του εδάφους και υπάρχουν και ελλείψεις στις μελέτες λόγω αυτών των αλλαγών. Το φθινόπωρο του 2018 θα δημοπρατήσουμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αρκαδία, τα έργα αφορούν στη Σήραγγα Ραψομάτη και στον ανισόπεδο κόμβο Μεγαλόπολης. Ταυτόχρονα θα εξελιχθούν έργα σε όλο το μήκος του Μορέα και της Ολυμπίας Οδού μέσω δημοπράτησης το φθινόπωρο του 2018."

 

Τρίπολη - Βυτίνα - Ολυμπία:

"Θεωρώ κι εγώ ως Πελοποννήσιος αυτό τον οδικό άξονα ως έναν από τους σημαντικότερους. Δίνει τη δυνατότητα αναπτυξιακά, τουριστικά, εμπορικά και οικονομικά της απογείωσης και των δύο περιοχών από τις οποίες διέρχεται. Έχει δοθεί εντολή για άμεση ολοκλήρωση των μελετών και μέσα στους επόμενους 3 - 4 μήνες το σύνολο μελετών του οδικού άξονα θα έχει αποπερατωθεί και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 με χρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα δημοπρατήσουμε το πιο κρίσιμο τμήμα: της παράκαμψης των Λαγκαδίων."

 

Περιφερειακός Δρόμος Τρίπολης:

"Είναι ένας οδικός άξονας, ο οποίος αποσυμφορίζει το κέντρο της Τρίπολης, αλά ταυτόχρονα είναι και αντιπλημμυρικό έργο, καθώς μέσω συλλεκτήριων αγωγών συγκεντρώνει τα όμβρια κι έτσι αποτρέπει τα αίτια, που δημιούργησαν τις πλημμύρες της Τρίπολης τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ήδη προσκομιστεί μελέτη, που εκπονήθηκε από τον Δήμο Τρίπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υπουργείο μας, γίνεται μία αξιολόγηση για τυχόν βελτιώσεις, ανατίθεται σε συμβούλους η μελέτη για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μέσα στο φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί."

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.