Πολιτικη

Τεγέα: Δεσμεύσεις για αναβάθμιση του Πάρκου (photos)

"Ο λαός έχει χορτάσει από λόγια" ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 48ης Εμπορικής Έκθεσης Τεγέας, στις 14 Αυγούστου 2018, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης..

 

Ο κ. Τατούλης, ο οποίος και "έκλεισε" τον κύκλο των ομιλητών που προηγήθηκαν του κοψίματος της καθιερωμένης κορδέλας, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι σε Βουλευτές και κόμματα, καθώς τους κατελόγισε, ουσιαστικά, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την Ελληνική κρίση και τους κάλεσε "να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ήσυχη". 

Ειδικότερα, μάλιστα, ο κ. Τατούλης ανέφερε πως "το μακρύ χέρι των κομμάτων είναι υπεύθυνο για την κρίση στη χώρα". Με αυτό τον τρόπο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, τις σαφείς αποστάσεις που έχει πάρει απέναντι στη λεγόμενη "κομματοκρατία", συνεχίζοντας να προβάλλει ένα πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο πολιτικό προφίλ.

 

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, που προέκυψε από την τοποθέτησή του-όπως και από τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, κ. Αθανασόπουλος-, είναι πως αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια η αξιοποίηση, με σύγχρονους όρους, του Τεγεατικού Πάρκου, μέσω συνεργασίας πιθανώς και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η αναβάθμιση της εκθεσιακής δραστηριότητας κατά την περίοδο πριν τον Δεκαπενταύγουστο στην περιοχή της Τεγέας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την αντίστοιχη ομιλία που εκφώνησε  το 2017 στον ίδιο χώρο, δήλωσε την πλήρη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής απέναντι στον θεσμό της Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης, ενώ χαρακτήρισε την Τεγέα "πολύ σημαντικό κομμάτι του Δήμου Τρίπολης". Δεσμεύτηκε, τέλος, πως ο Δήμος θα είναι πάντα κοντά στους τοπικούς επιχειρηματίες.

 

Ο Βουλευτής του Σύριζα στην Αρκαδία, κ. Παπαηλιού, εστίασε περισσότερο στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και τις δυνατότητες που θα δοθούν στην Ελληνική Κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει περιγράψει, αφού, όπως είπε, "η χώρα βγαίνει από την οικονομική επιτροπεία".

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι ομιλητές έκαναν αναφορά και στα θύματα της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, καθώς μεταξύ των τραυματιών είναι και ο πρώην Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, κ. Χρήστος Πολίτης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια του αγιασμού αλλά και των ομιλιών, υπήρχε έντονη και ενοχλητική ηχητική υπόκρουση, προερχόμενη από το χώρο του Λούνα Παρκ που λειτουργεί στο χώρο του Πανηγυριού. Προφανώς, οι ομιλητές αλλά και οι παριστάμενοι στην τελετή εγκαινίων δεν ενοχλήθηκαν..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.