Πολιτικη

"Αλιεία - τουρισμός ανασυγκροτούν την περιοχή του Τυρού"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη γιορτή "της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά" στον Tυρό, την Παρασκευή (31/9), απηύθυνε χαιρετισμό. 

Ο κ. Παπαηλιού δήλωσε χαρακτηριστικά:  

"Η γιορτή «της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά» συνδέεται με τη θάλασσα  και σχετιζόμενες με αυτήν  επαγγελματικές δραστηριότητες. Μέσω αυτής, αναδεικνύονται προβλήματα, δυνατότητες αλλά και αδυναμίες,  υπογραμμίζονται ανάγκες και υποδεικνύονται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. 

Ο Έλληνας ναυτικός είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής ναυτιλίας, αφού, με τις ικανότητες και την πολύμοχθη εργασία του, στηρίζει έναν από τους πλέον προσοδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Έναν κλάδο που λειτουργεί σε ανοιχτούς ορίζοντες, ανταγωνιζόμενος με επιτυχία τη ναυτιλία των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου.

Η αλιεία είναι ένας τομέας που πρέπει να τύχει προσοχής και στήριξης, και διότι αυτοτελώς αποτελεί πηγή εισοδήματος και πλούτου και διότι, συνδεόμενη με άλλες δραστηριότητες που παραπέμπουν στη θάλασσα (τουρισμός κτλ) μπορεί να δώσει προοπτική σε μία περιοχή, όπως ο Τυρός, με απαράμμιλη ομορφιά, πεντακάθαρη θάλασσα και δημιουργικούς ανθρώπους. 

Ταυτόχρονα με τη γιορτή «της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά»  διατηρούνται ζωντανές και αναδεικνύονται οι λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις του Τυρού και της ευρύτερης περιοχής και ενισχύονται οι δεσμοί όλων με την ιδιαίτερη πατρίδα, προβάλλοντάς την και συμβάλλοντας στην πρόοδό της. 

H φετεινή γιορτή «της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά» συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές, των οποίων οι αρνητικές συνέπειες επιβάρυναν το λαό μας, με άδικο και επώδυνο τρόπο. Η, μετά από πολλά χρόνια, επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα δεν πρέπει να σημάνει επαναφορά στο παρωχημένο υπόδειγμα μεγέθυνσης της οικονομίας του παρελθόντος, αλλά προώθηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος. Σε αυτό το πλαίσιο η αλιεία και ο θαλάσσιος τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης του Τυρού και της ευρύτερης περιοχής. 

Λέγεται ότι «του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο», προκειμένου να υπογραμμισθούν οι δυσκολίες, το αβέβαιο και το απρόβλεπτο της αλιείας.   

Εύχομαι το πιάτο του ψαρά να είναι γεμάτο συνεχώς." 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.