Πολιτικη

Περιφέρεια: Η έλλειψη χώρου μας φέρνει πιο..κοντά.. (photos)

Σε έναν ακατάλληλο χώρο, αυτόν του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ξεκίνησε τις εργασίες του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ο συγκεκριμένος χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίξει μια συνεδρίαση ενός Περιφερειακού οργάνου, πόσο μάλλον αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η στενότητα του χώρου επηρεάζει όχι μόνο τις κινήσεις των Συμβούλων αλλά δυσχεραίνει και το έργο των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Απορίας άξιο είναι πως ολόκληρη Κόρινθος δεν διέθετε, προφανώς, πιο ενδεδειγμένο χώρο για τη διεξαγωγή ενός Συμβουλίου..Φυσικά, ο τελευταίος που ευθύνεται είναι το Επιμελητήριο Κορινθίας, το οποίο έκανε ότι μπορούσε για να είναι όσο το δυνατό καλύτερη η φιλοξενία.

Ωστόσο, είναι "κοινό μυστικό" πως η επιλογή του χώρου και του φορέα που φιλοξενεί τη συνεδρίαση, έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Είναι, ήτοι, γνωστό πως η Περιφέρεια έχει άρτιες σχέσεις με το Επιμελητήριο Κορινθίας και όχι, ας πούμε, με τη διοίκηση του Δήμου της πόλης.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τατούλης δήλωσε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση, έχει προετοιμαστεί καιρό, επισταμένα, καθώς πρόκειται να ανακοινωθούν μια σειρά από έργα σχετικά με την Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Επεσήμανε δε πως τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Κορινθία, φθάνουν στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ως προς τον προϋπολογισμό τους.

Να τονίσουμε πως ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε πως, μες το Νοέμβριο, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ που θα αφορά τη βελτίωση της εισόδου της Κορίνθου από τον Ισθμό.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.